Seiful Primăriei Cojasca (Dâmboviţa), în care se aflau peste 120.000 de lei, a fost furat

Seiful Primăriei localităţii dâmboviţene Cojasca, în care se aflau aproximativ 120.000 de lei, a fost furat, în noaptea de luni spre marţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

173 afișări

Primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe, a declarat că a fost anunţat, la ora 5.00, de către paznicul instituţiei, că seiful a fost furat.

"M-am deplasat la faţa locului împreună cu poliţia. Hoţii au furat seiful cu totul, iar în acesta se aflau peste un miliard de lei vechi. În funcţie de cercetările poliţiştilor, paznicul ar putea fi tras la răspundere", a declarat primarul localităţii Cojasca.

La rândul său, paznicul instituţiei, Gheorghe Stana, susţine că a ieşit din sediu în jurul orei 3.00, pentru circa o jumătate de oră, iar când s-a întors a observat că uşa de la intrare era forţată, uşa de la casierie era spartă, iar seiful dispăruse.

Seiful cântăreşte aproximativ 300 de kilograme şi nu era încastrat în perete sau prins de podea. În acesta se aflau banii pentru acordarea ajutoarelor sociale, circa 45.000 lei şi suma de 75.000 lei, provenind din încasările din ultima perioadă, potrivit contabilului-şef al primăriei.

Poliţiştii spun că modul de operare este similar cu acela folosit în spargerea primăriilor din Ciocăneşti (în decembrie 2008), din care s-au furat peste 300.000 lei, şi Lunguleţu (în februarie 2009), de unde au dispărut 500 de lei, în acesta cazuri hoţii nefiind găsiţi până acum.

Poliţiştii criminalişti au sosit la faţa locului cu un câine de urmărire, iar în zonă au fost instituite filtre pentru prinderea autorilor furtului.

Primăria din Cojasca nu dispune de camere de supraveghere video, paza fiind asigurată de un angajat al primăriei, care lucreaza pe acest post de mai bine de opt ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici