Video Semafoare defecte, lipsa de agenţi şi ploaia generează ambuteiaje în Capitală (Video ProTv)

Circulaţia rutieră în mai multe artere din Capitală se desfăşoară cu dificultate din cauza semafoarelor defecte, a acumulărilor de apă de pe carosabil, dar şi a numărului mare de maşini scoase pe stradă de şoferii speriaţi de ploaie

50 afișări

Oficiali din cadrul Biroului Educaţie Rutieră a Poliţiei Rutiere a Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, că se circulă cu dificultate pe şoseaua Colentina (sensul dinspre Obor spre Voluntari), pe şoseaua Fundeni (în ambele sensuri) pe şoseaua Pantelimon, şoseaua Morarilor, bulevardul Basarabia, bulevardul Unirii, strada Virtuţii (pe sensul dinspre pasajul Lujerului spre Crângaşi), în zona Pieţei Eroii Revoluţiei dar şi pe strada Olteniţei şi în zona Pieţei Sudului.

La aceastea se adaugă aglomeraţia foarte mare de la intrările şi ieşirile din oraş în special în nordul Capitalei.

Traficul dificil are drept cauză şi numărul mare de semafoare defecte în special în zona arterelor mari.

Sunt semafoare defecte la intersecţia străzilor Delea Veche cu Calea Călăraşilor, Delea Veche cu Matei Basarab, zona podul Abator, la intesecţia străzilor Lizeanu cu Ştefan cel Mare, la intersecţia străzilor şoaseaua Pantelimon cu şoseaua Morarilor, la intersecţia şoseaua Iancului cu şoseaua Pantelimon şi în zona podului Izvor.

Potrivit surselor citate, pe strada Constantin Istrati se circulă pe un singur fir pentru ambele sernsuri, întrucât între autogara Filaret şi şoseaua Viilor strada a fost inundată de apa de la precipitaţiile din ultimele ore.

Pe de altă parte, agenţii de circulaţie detaşaţi pentru summit-ul NATO s-au reîntors la posturile lor din provincie, astfel că circulaţia în intersecţii se desfăşoară cu dificultate din cauza şoferilor indisciplinaţi şi a lipsei personalului Poliţiei rutiere bucureştene.

Numărul poliţiştilor care dirijează circulaţia rutieră în Bucureşti a fost suplimentat, luni, după ce, în cursul dimineţii traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate pe mai multe artere, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

"În mod obişnuit, circulaţia în Capitală este dirijată, dimineaţa, de 70 de poliţişti. În acestă dimineaţă (luni - n.r.) numărul acestora a fost suplimentat cu 50, din cauza numărului mare de maşini. Totodată, Poliţia Capitalei roagă conducătorii auto să respecte centrul liber al intersecţiilor, pentru a evita blocajele în trafic", a declarat comisarul Christian Ciocan.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a declarat că poliţiştii sunt dirijaţi "în timp real" către zonele unde sunt semnalate blocaje de circulaţie.

"Se circulă dificil din cauza numărului mare de autoturisme aflate în tranzit prin Capitală, a şoferilor care vin în Bucureşti pentru a rezolva diverse probleme, a timpului ploios care face ca multe persoane să circule cu maşina, dar şi a faptului că, după încetarea restricţiilor impuse de summit-ul NATO, mulţi şoferi şi-au reluat deplasările cu autoturismul", a adăugat comisarul Ciocan.

Primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat, sâmbătă, că s-a observat faptul că Bucureştiul nu are, printre altele, suficienţi agenţi de circulaţie în stradă, el menţionând că prezenţa acestora este absolut necesară pentru mai buna desfăşurare a traficului şi pentru a fi evitate blocajele existente.

Luni, primarul Videanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că va relua consultările cu conducerea Ministerului de Interne pentru rezolvarea problemei privind deficitul de agenţi resimţit în Bucureşti, precizând că la începutul mandatului său a avut discuţii despre această chestiune, însă atâta timp cât Poliţia Rutieră nu este transferată administraţiei locale, nu poate interveni primăria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici