Senseiul lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan, arestat pentru cămătărie şi şantaj

Senseiul lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan, a fost arestat de către Tribunalul Mehedinţi, pentru constituirea unui grup infracţional ce avea ca scop obţinerea unor sume de bani, prin ameninţare şi exercitare de violenţe, respectiv cămătărie şi şantaj.

511 afișări
Imaginea articolului Senseiul lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan, arestat pentru cămătărie şi şantaj

Senseiul lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan, arestat pentru cămătărie şi şantaj (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Emilian Ştefan, zis "Emil de la Viena", fiica acestuia, Sabrina Ştefan, şi Mugurel Constantin au fost reţinuţi, vineri seară, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova, procurorii solicitând, sâmbătă, arestarea acestora.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Andreea Dobre, magistraţii Tribunalul Mehedinţi au emis, sâmbătă seară, mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, doar pe numele lui Emilian Ştefan şi Constantin Mugurel.

Fiica lui Emiliam Ştefan, Sabrina Ştefan, va fi cercetată în libertate, în urma deciziei instanţei, a precizat sursa citată.

Procurorii DIICOT au identificat şase victime care, sub pretextul recuperării unor datorii inexistente, au fost lipsite de libertate şi agresate de către inculpaţi şi deposedate în acest mod de diverse sume de bani.

Surse judiciare au susţinut că sunt mult mai multe victime, însă le este teamă de Emilian Ştefan, senseiul lui Ion Balin (zis Nuţu Cămătaru, care a executat şase ani de detenţie pentru fapte cu violenţă şi crimă organizată), care nu are cetăţenie, fiind apatrid.

În referatul procurorilor cu propunere de arestare preventivă a celor trei se arată că grupul infracţional condus de Mocanu (Epuran Grigore), în prezent plecat în străinătate, din care făcea parte şi naşul său, inculpatul Emilian Ştefan, precum şi alte persoane neidentificate din Târgu Jiu, se ocupa cu recuperarea unor datorii (imaginare) exercitând asupra părţilor vătămate violenţă sau lipsindu-le de libertate, susţin procurorii şi poliţiştii de crimă organizată.

Cei trei inculpaţii, ridicaţi vineri seară din Drobeta Turnu Severin, sunt acuzaţi de constituire a unui grup infractional organizat, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, fals si uz de fals.

Cei trei au fost prinşi în municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau într-o maşină, ei fiind suspectaţi de activităţi de cămătărie şi şantaj, în Capitală şi nu numai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici