Şerban Ionescu, transferat la o clinică din Germania

Şerban Ionescu este transportat, miercuri, cu un avion, la o clinică din Germania, actorul fiind însoţit pe durata zborului spre Munchen de un echipaj SMURD, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Bogdan Opriţa.

1930 afișări
Imaginea articolului Şerban Ionescu, transferat la o clinică din Germania

Şerban Ionescu (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a spus că Şerban Ionescu a fost preluat de la Spitalul SRI din Baloteşti de un echipaj SMURD şi dus la aeroport, de unde a plecat cu o aeronavă spre Munchen.

Echipajul SMURD îl însoţeşte pe Şerban Ionescu până la aeroportul din Munchen, de unde va fi preluat cu o ambulanţă şi dus la clinica privată unde urmează să fie tratat.

Actorul Şerban Ionescu este transportat la Munchen cu un avion privat.

Şerban Ionescu a fost este diagnosticat, în urmă cu aproape un an, cu borelioză, o boală gravă provocată de înţepătura unei căpuşe.

La jumătatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului Şerban Ionescu, banii fiind acordaţi din Fondul de rezervă.

Executivul a purtat discuţii cu reprezentanţii unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical. Starea de sănătate a lui Şerban Ionescu se ameliorase şi continua tratamentul cu antibiotice, anunţa atunci Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, declara că actorul Şerban Ionescu va merge într-o clinică din străinătate întrucât în România nu există posibilitatea de a face investigaţii pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialiştii nu s-au mai întâlnit. "Există dificultate de diagnostic, nu avem posibilitatea de a face investigaţii, vorbim de două sau trei posibile diagnostice", a spus Vasile Cepoi.

Şerban Ionescu, internat la Spitalul SRI din Baloteşti, i-a acordat un interviu în exclusivitate lui Cătălin Măruţă, pentru emisiunea "Happy Hour", materialul fiind difuzat în ediţia din 10 mai.

Actorul a spus atunci că nu poate să se spele, să mănânce singur şi nici să se ridice şi să umble, considerând că foloseşte doar unu la sută din el, dar şi-ar dori să se recupereze măcar 40 la sută. De asemenea, are probleme cu vorbirea, respiraţia şi deglutiţia, având în permanenţă nevoie de un însoţitor.

Borelia Garini este, potrivit actorului, "boala cu 1.000 de feţe", pentru că în spatele ei se ascund multe alte afecţiuni. Boala atacă membrana neuronală, mielina, afectând astfel muşchii şi alte organe.

Şerban Ionescu a mai declarat în interviu că un domn i-a promis că îl ajută să meargă să se trateze la o clinică specializată în această boală din Augsburg, Germania, dar stabilirea unui tratament personalizat durează foarte mult. Actorul a mai spus că există în lume 38 de tulpini identificate de Borelia şi aproximativ 300 care nu au încă nume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici