Sergiu Băhăian, trimis în judecată de procurorii DIICOT

Procurori DIICOT l-au trimis în judecată pe Sergiu Băhăian, împreuă cu alte cinci persoane, sub acuzaţia că au constituit un grup infracţional organizat în scopul de a induce în eroare mai multe firme cu ocazia încheierii unor contracte de leasing, prejudiciul total fiind de 2,7 milioane de lei.

56 afișări
Imaginea articolului Sergiu Băhăian, trimis în judecată de procurorii DIICOT

Sergiu Băhăian, trimis în judecată de procurorii DIICOT (Imagine: Gândul)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa i-au trimis în judecată pe Sergiu Băhăian, Valentin Şlepac, Adrian Grigoraş, Edward-Marian Mărculescu, Dan-Liviu Iovan şi George - Florian Oprea pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, omor şi instigare la omor deosebit de grav, informează, vineri, DIICOT.

Procurorii au stabilit că aceştia, în perioada decembrie 2007 - mai 2008, la iniţiativa lui Băhăian, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, cu scopul de a obţine în mod ilicit beneficii materiale importante, prin inducerea în eroare a mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de leasing.

Prin aceste fapte a fost cauzat un prejudiciu total de 2.706.948,7 lei (echivalentul a 640.939,98 euro) care nu a fost nerecuperat.

De asemenea, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş sunt acuzaţi că, la instigarea lui Sergiu Băhăian, cu premeditare şi pentru a se sustrage de la urmărirea penală, i-au ucis pe Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, foşti membri ai grupului infracţional.

Cauza a fost trimisă pentru soluţionare instanţei Tribunalului Constanţa.

Pe numele unor membri ai grupului au fost înfiinţate sau preluate, la iniţiativa lui Sergiu Băhăian, aproximativ 40 de societăţi comerciale cu diverse obiecte de activitate, prin intermediul cărora au desfăşurat o multitudine de operaţiuni comerciale, constând în principal în achiziţii de mărfuri care erau plătite cu instrumente de plată fără acoperire, în obţinerea în mod fraudulos a unor finanţări prin gajarea aceluiaşi bun în mai multe rânduri, la diverse bănci, precum şi achiziţionarea în sistem leasing a unor autoturisme prin intermediul unei societăţi comerciale înfiinţate pe o identitate fictivă.

Unii dintre membrii grupului, Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, au fost omorâţi pentru a nu divulga autorităţilor modalitatea ilicită în care s-au desfăşurat activităţile comerciale prin intermediul firmelor la care aceştia erau asociaţi/administratori.

Lucian Cernat a fost ucis în anul 2006, fiind aruncat în Dunăre de pe podul rutier de la Cernavodă, după ce iniţial a fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Emil Leonte a fost omorât în anul 2008, cu mai multe lovituri de ciocan în cap, cadavrul acestuia fiind aruncat în canalul Dunăre-Marea Neagră. Ionel Ulezu a fost omorât tot în anul 2008, fiind îngropat de viu după ce fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Cadavrul său a fost găsit într-o curte din satul Măgura, comuna Cerchezu, judeţul Constanţa, într-o groapă de aproximativ doi metri adâncime, sub o placă de beton deasupra căreia era construit un WC. Petrică Captalan a fost omorât în 2008, după ce a fost lovit în cap cu o bâtă şi îngropat imediat într-o groapă, la aproximativ un metru adâncime, deasupra cadavrului fiind pusă o placă din beton astupată cu pământ.

Şeful DIICOT Constanţa, Laurenţiu Bratosin, declara, la mijlocul lunii ianuarie, că este posibil să fi existat şi alte victime ale liderilor acestei reţele, însă nu există această certitudine.

Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, suspectaţi de comiterea celor patru crime şi a numeroase infracţiuni economice, au recunoscut faptele comise şi au susţinut că au comis crimele la iniţiativa lui Sergiu Băhăian, fiindu-le frică de acesta, potrivit anchetatorilor.

În 9 iunie, Sergiu Băhăian, alături de 14 persoane, a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar, pentru înşelarea a 35 de firme din Bucureşti şi din ţară, precum şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, cauza judecându-se la Tribunalul Ialomiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici