Sezonul de iarnă în staţiunea prahoveană Buşteni va fi deschis oficial sâmbătă

Sezonul de iarnă în staţiunea prahoveană Buşteni va fi deschis oficial sâmbătă, anul acesta fiind pusă în funcţiune, pentru prima dată, o instalaţie de nocturnă.

456 afișări
Imaginea articolului Sezonul de iarnă în staţiunea prahoveană Buşteni va fi deschis oficial sâmbătă

Sezonul de iarnă în staţiunea prahoveană Buşteni va fi deschis oficial sâmbătă (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Turiştii care petrec Crăciunul pe Valea Prahovei pot schia şi la Azuga, în prezent, pârtiile din Sinaia fiind, în schimb, impracticabile.

Sâmbătă, în staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei se va deschide oficial sezonul de iarnă. Chiar dacă nu a nins, turiştii vor putea schia pe pârtia Kalinderu 1, care are o lungime de 1.500 de metri.

Anul acesta a fost pusă în funcţiune, pentru prima dată, o instalaţie de nocturnă pe această pârtie, instalaţie care are 66 de stâlpi de iluminat, a declarat corespondentului MEDIAFAX administratorul pârtiei Kalinderu, Ion Vasilescu.

Acesta a precizat că stratul de zăpadă pe pârtia Kalinderu 1 măsoară 20 de centimetri şi că în partea superioară a pârtiei există, de asemenea, o pârtie pentru sănii.

Administraţia domeniului schiabil de la Buşteni va inaugura în acest sezon şi pârtia Kalinderu 2, care are o lungime de 1.100 de metri şi o lăţime de 70 de metri.

Ion Vasilescu a precizat că săptămâna viitoare vor fi puse în funcţiune tunurile de zăpadă pe Kalinderu 2 şi, cel mai probabil, această pârtie va fi deschisă schiorilor, pentru prima dată, week-end-ul viitor.

Turiştii care petrec sărbătorile de iarnă pe Valea Prahovei pot schia, de asemenea, în staţiunea prahoveană Azuga, pe pârtia Cazacu, unde stratul de zăpadă artificială măsoară aproximativ 30 de centimetri şi unde funcţionează atât teleschi-ul, cât şi babyschi-ul, dar şi pe o parte din pârtia Sorica.

În staţiunea Sinaia, care are cel mai mare domeniu schiabil dintre staţiunile prahovene, nu se schiază. Cele mai multe dintre pârtiile din Sinaia sunt amplasate în Masivul Bucegi, la 2.000 de metri altitudine şi sunt practicabile doar atunci când ninge, nefiind dotate cu tunuri pentru zăpadă artificială.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că autorităţile locale au pornit tunurile de zăpadă pe pârtia care coboară de la Cota 1 500 din Bucegi până în staţiune, însă această pârtie nu va fi deschisă în acest week-end.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici