Sezonul estival va fi deschis de 1 Mai cu "Parada Litoralului Românesc"

Sezonul estival va fi deschis oficial de 1 Mai şi va începe cu "Parada Litoralului Românesc" care va avea loc pe traseul Mangalia-Neptun-Eforie-Constanţa-Mamaia-Năvodari, iar turiştii aflaţi pe litoral vor putea să se plimbe cu Bricul Mircea, cu autobuzele supraetajate sau cu telegondola.

143 afișări
Imaginea articolului Sezonul estival va fi deschis de 1 Mai cu "Parada Litoralului Românesc"

Sezonul estival va fi deschis de 1 Mai cu "Parada Litoralului Românesc" (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

"Parada Litoralului Românesc", organizată de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), va începe la Mangalia şi se va încheia în Piaţeta Cazino din Mamaia.

"În acest an dăm startul sezonului în 1 Mai pentru că aşa precizează şi legislaţia română şi pentru că în mod tradiţional turiştii români aleargă spre litoral, de foarte mulţi ani de zile de 1 Mai. Avem obligaţia să organizăm un eveniment, pe întregul litoral, pentru primii turişti care ne calcă pragul în acest an şi aleg litoralul românesc, şi nu litoralul altor ţări vecine", a declarat, joi, preşedintele ANAT şi al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin.

Ea a precizat că parada va începe la ora 10.00 în Mangalia, va defila prin staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp, şi va ajunge la ora 12.30 în Eforie Sud, la Târgul de Antichităţi ANTICA. Urmează, până la ora 14.00, o defilare pe faleza din Eforie Nord, după care "Parada Litoralului Românesc" se va îndrepta spre Constanţa şi Mamaia, iar la ora 16.00 va ajunge la scena din Piaţeta Cazino din Mamaia, unde va fi organizat un spectacol multietnic cu ansamblurile Plaiuri Dobrogene, Elpis, Coz Mosak, Tan Yildizi, plus Fanfara Militară.

La paradă vor participa dansatori şi cântăreţi din zona Dobrogea, chelneri, cameriste, bucătari, ospătari, salvamari din toate staţiunile, autobuze supraetajate, motociclete, maşini de epocă.

În plus, turiştii care aleg să îşi petreacă vacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc au şansa unei croaziere pe Marea Neagră la bordul Bricului Mircea. Croaziera va începe sâmbătă, la ora 15.00, în Portul Militar Constanţa, şi se va desfăşura pe ruta Constanţa - Mamaia şi retur, durata fiind de trei ore. Au acces pe punte, în limita celor 130 de locuri disponibile, adulţii şi copiii de peste zece ani însoţiţi de adulţi. Preţul croazierei este de 150 de lei pentru adulţi, cu reducere de 20 la sută pentru copii.

De asemenea, tot pe parcursul minivacanţei de 1 Mai, turiştii mai pot face plimbări cu autobuzele supraetajate, cu telegondola şi cu vaporaşul pe lacul Siutghiol spre Insula Ovidiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici