Sfânta Maria Mare. Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi la Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi să se roage la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, care va fi scoasă, marţi seara, din biserică, şi prezentată pelerinilor de Sfânta Maria Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1361 afișări
Imaginea articolului Sfânta Maria Mare. Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi la Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula

Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi la Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula

Credincioşii ortodocşi vor porni, marţi, în procesiune, în jurul orei 12.30, din Gherla, având în frunte preoţi conduşi de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, de la ora 18 fiind programată la Mănăstirea Nicula slujba Vecerniei cu Litie.

Pe de altă parte, tot marţi, în jurul orei 16, vor pleca din Gherla şi credincioşii greco-catolici pentru a ajunge la biserica parohială din satul Nicula, unde, de la ora 18.15, va fi celebrată Vecernia, apoi Paraclisul Maicii Domnului urmat de cuvântul de învăţătură al episcopului eparhial Florentin Crihălmeanu.

Miercuri, în curtea bisericii va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească solemnă.

„În biserica parohială din sat a lăcrimat Icoana Maicii Sfinte în anul 1694, apoi, în 1712 a fost mutată într-o biserică special ridicată pe hotarul Niculei, prin hotărârea Împăratului Leopold I din Viena, unde <<orice credincios de orice lege, să aibă drept să meargă şi să se închine sfintei icoane>>. Între 1875-1879 s-a ridicat, de către episcopii greco-catolici Ioan Vancea şi Mihail Pavel, biserica nouă de piatră a Mănăstirii Nicula unde a fost aşezată spre cinstire Icoana făcătoare de minuni. În anul 1948, Mănăstirea a fost confiscată, odată cu arestarea ierarhilor şi desfiinţarea la nivelul legii a Bisericii Greco-Catolice de către autorităţile comuniste”, se arată într-un comunicat al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

După instaurarea regimului comunist, Mănăstirea Nicula a fost preluată de Biserica Ortodoxă Română.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici