Sfântul Sinod l-a validat pe ÎPS Daniel în funcţia de patriarh

Sfântul Sinod l-a validat, miercuri seară, pe ÎPS Daniel în funcţia de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, stabilind ca în 30 septembrie să aibă loc ceremonia de învestire a acestuia în noua funcţie, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica.

3 afișări
Imaginea articolului Sfântul Sinod l-a validat pe ÎPS Daniel în funcţia de patriarh

Sfântul Sinod l-a validat pe ÎPS Daniel în funcţia de patriarh

ÎPS Daniel, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost ales, miercuri seară, patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, acesta primind voturile a 95 de membri ai Colegiului Electoral Bisericesc.

După alegerea noului patriarh de către membrii Colegiului Electoral Bisericesc, rezultatul a fost consemnat într-un proces-verbal la care s-au anexat buletinele voturilor exprimate. Actele alegerii au fost înaintate Sfântului Sinod, care le-a examinat din punct de vedere canonic şi a validat alegerea.

Noul patriarh va avea titulatura "Prea Fericirea Sa, Arhiepiscop al Bucureştilor, Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi Prea Fericitul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române".

Viitorul mitropolit al Moldovei şi Bucovinei care îl va înlocui pe IPS Daniel va fi ales în termen de trei luni după vacantarea acestei funcţii,  a declarat Constantin Stoica.

Pe de altă parte, surse din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că alegerea noului mitropolit se va face în trei de la vacantarea funcţiei şi că procedura prin care va fi ales noul mitropolit al Moldovei şi Bucovinei va fi similară celei prin care a fost desemnat noul patriarh.

Astfel, se va întruni Colegiul Electoral Bisericesc, ai căror membri vor desemna, prin majoritate simplă, viitorul mitropolit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici