Şi Ceauşeştii ciocneau ouă. Vă mai amintiţi cum era înainte de '89?

Sfintele sărbători de Paşti au adus mereu lumina în sufletele adevăraţilor creştini, indiferent de orânduirile statale prin care a trecut România.

13 afișări
Imaginea articolului Şi Ceauşeştii ciocneau ouă. Vă mai amintiţi cum era înainte de '89?

Şi Ceauşeştii ciocneau ouă. Vă mai amintiţi cum era înainte de '89?

Înainte de revoluţie, mare parte dintre ei, oameni obişnuiţi, se arătau indiferenţi la eventualele repercusiuni venite din partea organelor represive comuniste şi participau an de an la slujbele de Înviere.

Cei mai “sfioşi” în a-şi recunoaşte credinţa în Dumnezeu se dovedeau a fi membrii aparatului de partid - tocmai aceia care, în anii postrevoluţionari, se strângeau primii la altar, ca să ia lumină, în gros-planurile camerelor de luat vederi.

Cu toate acestea, mai jos sau mai sus plasaţi în ierarhia de partid, fiecare dintre ei aprindea câte o lumânare, îşi făcea o cruce şi ciocnea ouă în noaptea de Înviere în propriile case, feriţi de privirile celor cărora le impuneau ateismul în context doctrinar. Iar dovada cea mai surprinzătoare a acestei duplicităţi spirituale vine chiar din partea familiei dictatorului.

Citeşte mai multe despre sărbătorirea Paştelui înainte de 1989 pe www.gandul.info

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici