Şi procurorii din Gorj îi cer lui Tudorel Toader să renunţe la revocarea lui Augustin Lazăr

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj îi cer ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să renunţe la procedura declanşată pentru revocarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, transmite corespondentul MEDIAFAX.

236 afișări
Imaginea articolului Şi procurorii din Gorj îi cer lui Tudorel Toader să renunţe la revocarea lui Augustin Lazăr

Şi procurorii din Gorj îi cer lui Tudorel Toader să renunţe la revocarea lui Augustin Lazăr

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în urma Adunării Generale, cu majoritate de voturi s-a decis susţinerea comunicatului pe care Asociaţia "Forumul Judecătorilor din România" şi Asociaţia "Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor" l-au emis în spaţiul public.

"În contextul declanşării de către Ministrul Justiţiei a procedurii de revocare a Procurorului General al României, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu majoritate, a hotărât susţinerea comunicatului pe care Asociaţia <Forumul Judecătorilor din România> şi Asociaţia <Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor> l-au emis în spaţiul public, fiind de acord cu cele menţionate în acesta. Astfel, desfăşurarea unei proceduri de revocare cu nesocotirea rolului Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenţei justiţiei şi fără a oferi un drept la apărare procurorului supus revocării, nu ţine seama nici de Rapoartele Comisiei Europene din cadrul MCV, nici de criteriile de la Copenhaga, procurorii de rang înalt fiind trecuţi practic sub controlul exhaustiv şi nelimitat al Ministrului Justiţiei, cu desconsiderarea rolului Consiliului Superior al Magistraturii în gestionarea carierei acestor magistraţi", a arătat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Cele două asociaţii i-au solicitat, joi, ministrului Justiţiei să abandoneze “imediat” procedura de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, pentru că demersul ocoleşte garantul “independenţei justiţiei”.

Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici