Sibiu: Elena Udrea a decis să cumpere proiectul unei case ţărăneşti

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a vizitat, sâmbătă, Muzeul în aer liber Astra, unde a încercat să cânte din fluier şi a promis că va fi primul cumpărător al proiectului unei case tradiţionale, pe care o va construi undeva în afara Bucureştiului.

272 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Elena Udrea a decis să cumpere proiectul unei case ţărăneşti

Sibiu: Elena Udrea a decis să cumpere proiectul unei case ţărăneşti (Imagine: Mediafax Foto)

Elena Udrea a fost întâmpinată, la intrarea în Muzeul în aer liber, de o muzeografă îmbrăcată într-o ie din Buzău, iar ministrul Turismului a declarat că nu are nicio ie din acea zonă şi că îşi doreşte una.

Udrea a fost apoi plimbată prin Muzeul Astra într-o caleaşcă trasă de doi cai albi, a vizitat o biserică de lemn, o casă tradiţională din Buzău şi a încercat să cânte la fluier, după ce l-a ascultat cântând pe un artist popular.

"Fiecare cu talentul lui, iar cine nu are niciunul, asta e! Vă felicit, eu nu am reuşit, vin să învăţ să cânt la fluier! E greu, dar măcar am încercat!", a spus ministrul.

Ministrul Turismului a vizitat apoi câteva standuri ale creatorilor populari aflaţi în muzeu şi a primit mai multe daruri - turtă dulce, un obiect din alamă, o cutie de bijuterii şi un îngeraş din paie, o curea de ceas şi un tablou cu centrul Sibiului.

"Am avut ocazia unică să vizitez acest loc cu care mă mândresc şi cred că trebuie să ne mândrim cu toţii că suntem români şi că avem aşa un patrimoniu cultural al tradiţiilor româneşti, un patrimoniu de arhitectură populară românească cum foarte mulţi dintre noi nu ştim că există. De aceea, ca român, dar şi ca ministru al Turismului sunt fericită că există Muzeul Astra şi cred că ar trebui să fim cu toţii recunoscători celor care l-au făcut posibil şi care îl fac posibil şi astăzi, sunt foarte mulţi turişti şi am înţeles că au fost o sută de mii anul acesta, ceea ce înseamnă că un proiect de succes continuă să fie atractiv pentru turişti, chiar şi în perioada de recesiune economică", a declarat Elena Udrea, la sfârşitul vizitei în muzeu.

Ministrul Turismului a spus că îşi doreşte să sprijine promovarea acestui muzeu pentru că nu este atât de cunoscut pe cât ar merita şi, de asemenea, a declarat că îşi doreşte să cumpere proiectul unei case ţărăneşti.

"Îmi doresc să reuşesc să cumpăr un proiect de casă, înţeleg că mâine (duminică - n.r.) începe Târgul de case, în care se vând proiectele caselor tradiţionale populare româneşti şi după aceea să pot să mă bucur de o astfel de casă, de acum încolo, permanent. Va trebui, după ce aleg casa, să merg exact în locul de care aparţine şi să identific un teren pe care să aşez construcţia", a declarat Elena Udrea.

Ministrul Turismului a adăugat că vrea o casă cu pridvor pe care să pună muşcate. Înainte de a pleca din Muzeul Astra, ministrul Udrea a semnat în cartea de oaspeţi.

Elena Udrea a participat, vineri, la startul unei probe din cadrul Raliului Sibiului, s-a plimbat cu o maşină de curse şi a fost invitatul de onoare al recepţiei organizate cu ocazia inaugurării hotelului Hilton Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici