Sibiu: Peste 15.000 de persoane, la parada de Ziua Naţională, la care au defilat şi echipaje canine - GALERIE FOTO

Peste 15.000 de persoane au asistat, marţi, la Sibiu, la manifestările prilejuite de Ziua Naţională, care au inclus depuneri de coroane şi o paradă militară la care au participat 1.100 de militari, dar şi echipaje canine, seara urmând să se încheie cu un concert susţinut de Filarmonica de Stat.

592 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Peste 15.000 de persoane, la parada de Ziua Naţională, la care au defilat şi echipaje canine - GALERIE FOTO

Sibiu: Peste 15.000 de persoane, la parada de Ziua Naţională, la care au defilat şi echipaje canine - GALERIE FOTO

Manifestările de la Sibiu dedicate Zilei Naţionale au început cu o şedinţă solemnă organizată la Sala Thalia şi la care au participat reprezentanţi ai tuturor instituţiilor din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

GALERIE FOTO

Ulterior, aceştia au depus coroane şi jerbe de flori în faţa fostului Consiliu Dirigent, de pe bulevardul pietonal din oraş, în prezenţa câtorva zeci de sibieni.

De la ora 11.00, câteva mii de persoane, între care numeroşi copii, au asistat la parada militară, care a avut loc pe Bulevardul Corneliu Coposu din oraş, pe o distanţă de circa o jumătate de kilometru.

Potrivit organizatorilor, la paradă au participat aproximativ 1.100 de militari şi 92 de echipamente şi tehnică militară şi 13 câini special dresaţi. Echipajele canine de la Centrul Chinologic Sibiu, singurul centru din ţară care pregăteşte câini de serviciu pentru structurile MAI, s-au bucurat de o atenţie specială din partea publicului, fiind aplaudate minute în şir.

Deşi organizatorii anunţaseră participarea a şase aeronave militare la paradă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cu vânt puternic, acestea nu au mai fost folosite.

Marţi după-amiază, la Sala Transilvania din oraş va avea loc un spectacol folcloric, iar de la ora 19.00 Filarmonica de Stat Sibiu va susţine un concert special dedicat Zilei Naţionale.

Şi la Arad, autorităţile au organizat, în ultimele zile, mai multe manifestări dedicate Zilei Naţionale, respectiv manifestări culturale, sportive şi spectacole.

De 1 Decembrie, oficialităţile au depus coroane la mormintele lui Vasile Goldiş, Ştefan Cicio Pop şi Ioan Suciu, dar şi la Crucea Martirilor, din Parcul Eminescu.

Pe tot parcursul zilei, sunt deschise expoziţii şi au loc sesiuni de comunicări pe teme istorice.

Primarul Gheorghe Falcă se va întâlni, în cursul serii, cu veteranii de război şi văduvele acestora, iar de la ora 17.00, în faţa primăriei, sunt organizate spectacole folclorice.

Arad este considerat ”întâiul oraş al Unirii”, pentru că este locul în care au fost luate deciziile politice şi au fost întocmite documentele.

Şi la Timişoara, sute de persoane, majoritatea copii, s-au adunat în Parcul Central de lângă Catedrala Mitropolitană, unde reprezentanţii autorităţilor locale au ţinut discursuri şi au depus coroane de flori.

Printre cei prezenţi s-au numărat prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, preşedintele Consiliului Judeţean, Titu Bojin, dar şi mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a lipsit de la ceremonii, el fiind plecat într-o delegaţie la Roma, iar în locul său a fost prezent viceprimarul Dan Diaconu.

După momentul festiv a avut loc o scurtă defilare a unui detaşament al Armatei, apoi cei prezenţi în Parcul Central au putut vizita o expoziţie cu tehnică militară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici