Sindicalişti de la Federaţia "Spiru Haret" vor picheta miercuri sediul Ministerului Educaţiei

Aproximativ o sută de cadre didactice afiliate la Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" vor picheta, miercuri, sediul Ministerului Educaţiei, nemulţumite de situaţia actuală a sistemului de învăţământ şi de condiţiile de muncă.

13 afișări
Imaginea articolului Sindicalişti de la Federaţia "Spiru Haret" vor picheta miercuri sediul Ministerului Educaţiei

Sindicalişti de la Federaţia "Spiru Haret" vor picheta miercuri sediul Ministerului Educaţiei (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Acţiunea va începe la ora 11.00, informează, Federaţia "Spiru Haret".

Protestul este prima acţiune din calendarul stabilit de federaţie şi urmăreşte blocarea aplicării OUG 114/2009 care prevede reducerea cu 15.000 a numărului posturilor din sistem, modificarea OUG 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, derularea unui dialog social real şi implicarea partenerilor de dialog în toate deciziile Ministerului Educaţiei referitoare la drepturile şi interesele profesionale, economice şi sociale ale salariaţilor din învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici