Sindicaliştii au avut cu ministrul Ioan Botiş "discuţii amicale fără rezultate concrete"

Sindicaliştii au avut, joi, "discuţii amicale fără rezultate concrete" cu ministrul Muncii, care le-a cerut din nou să renunţe la proteste, liderii sindicali spunându-i că dacă Executivul nu vine "cu ceva palpabil" la solicitările lor, vor rămâne cu o singură revendicare, plecarea Guvernului.

30 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii au avut cu ministrul Ioan Botiş "discuţii amicale fără rezultate concrete"

Sindicaliştii au avut cu ministrul Ioan Botiş "discuţii amicale fără rezultate concrete" (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Vicrepreşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa" Liviu Apostoiu a declarat, la finalul întâlnirii cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, că sindicatele i-au prezentat încă o dată solicitările şi au cerut ca Executivul să vină "cu ceva palpabil" la solicitările lor.

"Acest Guvern nu a adus nimic bun. Mesajul cu revendicările noastre a fost preluat de ministru, care a promis că îl va duce premierului. Aşteptăm ceva palpabil, de exemplu un salariu minim pe economie mulţumitor, vrem să apară o hotărâre de guvern care să prevadă un salariu minim de 750 de lei, astfel încât să putem avea şi o lege a salarizării normală şi o mulţumire a salariaţilor din sectorul economic", a spus Apostoiu.

Sindicaliştii "Cartel Alfa", invitaţi la discuţii la Ministerul Muncii după mitingul pe care l-au organizat, joi, în Piaţa Victoriei, l-au avertizat pe Ioan Botiş că vineri, în faţa sediului Guvernului vor veni şi mai mulţi protestari care-şi vor striga nemulţumirile.

Ministrul Muncii a spus că are toată disponibilitatea să discute cu sindicaliştii şi a promis că vor fi găsite soluţii la cererile lor, fără a da însă detalii.

La rândul său, preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr, care a participat la discuţiile de la Ministerul Muncii, a spus că ridicat în întâlnire patru probleme, respectiv revenirea la salariile avute de bugetari înainte de diminuarea cu 25 la sută, deblocarea posturilor din educaţie, deblocarea proiectelor europene şi acordarea sporului de doctorat în învăţământul superior.

"Am avut nişte discuţii amicale, fără rezultat. Ni s-a cerut să fim înţelegători, dar nu aveam cum să oprim dorinţa de a protesta a maselor. Ministrul Botiş a arătat bunăvoinţă, dar nu ştiu câtă putinţă are", a spus Hadăr.

Potrivit liderului "Alma Mater", ministrul Muncii a promis că vor fi deblocate posturile din Educaţie şi Sănătate, mai ales pentru gradele mici şi că va reflecta cu privire la acordarea sporului de doctorat în învăţământul superior.

Aproximativ 1.000 de sindicalişti din asistenţă socială, educaţie şi sănătate afiliaţi la Confederaţia "Cartel Alfa" au protestat, joi, timp de două ore, în Piaţa Victoriei, acţiunea încheindu-se în jurul orei 13.00, fără incidente.

Protestele "Cartel Alfa" continuă vineri, când în Piaţa Victoriei vor veni sindicalişti din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, urmaţi, luni, de cei din administraţie şi chimie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici