Sindicaliştii CNSLR Frăţia menţin calendarul protestelor

Federaţiile afiliate la CNSLR Frăţia sunt nemulţumite de rezultatul discuţiilor dintre premierul Emil Boc şi liderii confederaţiilor privind pachetul de legi pe care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea şi îşi menţin calendarul de acţiuni anunţat, urmând ca marţi să picheteze Parlamentul.

11 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii CNSLR Frăţia menţin calendarul protestelor

Sindicaliştii CNSLR Frăţia menţin calendarul protestelor (Imagine: Mediafax Foto)

Biroul Operativ al CNSLR Frăţia s-a întrunit, luni, pentru a analiza rezultatul discuţiilor de sâmbătă, de la Guvern, cu liderii sindicali, pentru o ultimă discuţie privind proiectul legii de salarizare unitară înainte ca Guvernul să decidă care dintre amendamentele primite vor fi incluse în document şi transmise Parlamentului, pentru asumarea răspunderii. La întâlnire au participat şi reprezentanţii ministerelor implicate în elaborarea legii.

Liderii federaţiillor afiliate la CNSLR Frăţia s-au arătat, la întâlnirea de luni, nemulţumiţi "de elementele pozitive" prezentate de Marius Petcu, acesta referindu-se la posibilitatea refacerii legii unice de salarizare în nouă luni.

"Se pare că aceste elemente pozitive nu au fost suficiente pentru reprezentanţii bugetarilor, care sunt în continuare preocupaţi de legea unică, de disponibilizările anunţate, de concediul fără plată şi de orele suplimentare neplătite", a spus preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Astfel, peste 1.500 de salariaţi din sistemul public vor picheta, marţi, sediul Parlamentului, acestora alăturându-li-se şi angajaţii din sectorul economic, în speranţa că, "pe ultima sută de metri" Guvernul va renunţe la asumarea răspunderii pe pachetul de legi.

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a mai arătat că dacă Guvernul îşi menţine decizia de asumare a răspunderii pe cele trei legi, următorul pas va fi greva generală la care sindicaliştii din sistemul bugetar nu renunţă.

Liderul a spus că Federaţia Sanitas avea un calendar separat de proteste, intenţionând să organizeze un miting în Capitală cu participarea a peste 10.000 de oameni, dar că o decizie finală în acest sens va fi luată în funcţie de deciziile care se vor lua marţi.

Marius Petcu a precizat că cea mai expusă zonă în cazul în care se va ajunge la grevă generală vor fi spitalele, precizând că se va încerca ca treimea prevăzută de lege pentru asigurarea activităţii să fie susţinută de angajaţi care nu sunt membri ai Sanitas.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, luni, că în urma şedinţei Comitetului Executiv al confederaţiei, sindicaliştii au decis să picheteze sediul Parlamentului, marţi, între orele 14.30 - 17.30, nemulţumiţi de forma actuală a celor trei legi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici