Sindicaliştii de la Oltchim anunţă acţiuni de protest

Sindicaliştii de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au anunţat, sâmbătă, autorităţile locale şi patronatul societăţii că începând de joi, 22 ianuarie, vor declanşa marşuri şi mitinguri de protest, din cauza nemulţumirilor legate de situaţia în care se află combinatul.

14 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii de la Oltchim anunţă acţiuni de protest

Sindicaliştii de la Oltchim anunţă acţiuni de protest

Potrivit lui Mihai Diculoiu, liderul sindical al Oltchim Râmnicu Vâlcea, acţiunile de protest - marşuri şi mitinguri - vor avea loc în zilele de 22, 23, 26, 27, 28 şi 29, între orele 16.00 şi 19.00.

"Mişcările sindicale au apărut din cauză că angajaţii combinatului şi-au pierdut încrederea în AVAS şi în autorităţi, care nu au reuşit să rezolve niciuna dintre revendicările consemnate în scris şi trimise încă din luna noiembrie 2008", a afirmat Diculoiu.

Mihai Diculoiu a precizat că sâmbătă s-a întrunit comisia de dialog social a Prefecturii, la sediul combinatului, în prezenţa prefectului, a subprefectului, a preşedintelui Consiliului Judeţean, a şefilor instituţiilor deconcentrate şi a directorului combinatului, unde liderii sindicali au făcut cunoscut faptul că salariaţii sunt nemulţumiţi de tergiversarea rezolvării situaţiei în care se află combinatul şi sunt de acord cu începerea mişcărilor de protest.

"Vom merge cu mijloacele de transport în comun de la combinat, am cerut în acest scop sprijinul primăriei, dar şi cu autoturismele personale în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, iar de acolo în marş, cale de un kilometru şi jumătate, aproximativ, până la Prefectură, unde va avea loc mitingul de protest", a spus Diculoiu.

Diculoiu a estimat că la miting vor participa peste 5.000 de oameni, 2.500 de angajaţi din schimbul întâi al combinatului, dar şi dintre salariaţii care nu sunt la serviciu în acel moment, deoarece acţiunile sindicale sunt gândite să nu afecteze procesul de producţie, 1.500 de salariaţi de la firmele ale căror activităţi au fost externalizate din activitatea Oltchim şi 1.500 de angajaţi ai unor societăţi legate strâns de procesul de producţie al Oltchim.

"Revendicările sindicale sunt urgentarea preluării petrochimiei de la Arpechim Piteşti de către Oltchim în vederea asigurării materiilor prime, respectiv etilena şi propilena, stabilirea unei strategii de funcţionare a combinatului Oltchim în condiţii de rentabilitate, stabilitatea celor 3.800 de locuri de muncă şi asigurarea majorării salariilor pentru un trai decent, reducerea preţului la energie electrică de la 84 de dolari la 40 de dolari pe megawat, în condiţiile în care combinatul consumă anual un milion trei sute de mii de megawaţi", a conchis Mihai Diculoiu, liderul sindical al Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici