Sindicaliştii din administraţia publică continuă protestele

Sindicaliştii din administraţia publică au declarat, miercuri, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că nu au primit nicio soluţie pentru problemele pe care le au şi vor continua protestele anunţate, sindicaliştii de la Publisind şi Sed Lex ameninţând că vor declanşa şi ei acţiuni de protest.

23 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din administraţia publică continuă protestele

Sindicaliştii din administraţia publică continuă protestele (Imagini: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Romel Neagu, a declarat la finalul discuţiilor că întâlnirea, la care a participat doar secretarul de stat Valentin Mocanu, a fost "informală, doar pentru a demonstra că există dialog social", neexistând vreun rezultat.

"Vom continua acţiunile de protest: pe 29 aprilie miting în Piaţa Victoriei şi pe 5 mai grevă generală. Am avut aceeaşi discuţie, fără să fie rezolvate revendicările noastre", a spus Romel Neagu.

Preşedintele Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat că nu s-a rezolvat nimic la discuţie, motiv pentru care luni va fi stabilită şi anunţată data grevei generale.

"Până când nu vor găsi soluţii pentru contractele colective de muncă, hotărârile judecătoreşti definitive şi până când nu se va face dreptate, colegii din ţară vor intra în grevă generală. Se încearcă să se găsească soluţii, dar e deja sfârşitul lunii aprilie şi cred că intenţia Guvernului este să tragă de timp, nu să găsească soluţii", a mai spus Oprescu.

Întrebat dacă în cadrul discuţiilor de la Ministerul Muncii s-a analizat şi problema disponibilizărilor anunţate, preşedintele FNSP a răspuns negativ, adăugând că acest mesaj transmis de către Guvern ar avea ca scop "intimidarea acţiunilor sindicale".

Vicepreşedintele Sed Lex, Răzvan Bordeanu, a declarat că până acum s-a încercat găsirea de compromisuri care însă nu au fost identificate, Guvernul nefăcând decât "să ne amâne de la o săptămână la alta".

"Au fost două ore şi jumătate de discuţii, pline de absolut nimic", a spus Bordeanu. El a precizat că Sed Lex va începe acţiuni de protest, calendarul urmând să fie stabilit în cadrul Consiliului Naţional.

Secretarul general de la Publisind, Gabriel Chifu, s-a declarat "consternat" de modul în care au decurs discuţiile cu reprezantanţii Ministerului Muncii, pe care le-a catalogat ca fiind "dure".

"Nu mi se pare normal să venim să discutăm degeaba. Vom organiza un consiliu uninominal în cadrul căruia vom stabili protestele pentru că e inadmisibil ca oamenii să nu mai aibă bani nici măcar pentru utilităţi", a precizat Chifu.

Secretarul general de la Publisind a mai spus că şi Blocul Naţional Sindical pregăteşte organizarea de mitinguri în toată ţara, cel mai probabil pe 29 aprilie.

Întâlnirea de la Ministerul Muncii a fost organizată după ce, în 15 aprilie, reprezentanţii Guvernului au promis că vor discuta miercuri cu toţi liderii sindicatelor din adminsitraţia publică pentru a găsirea de soluţii la problemele lor.

Aproximativ 200 de funcţionari publici din SNFP au protestat, atunci, la sediul Guvernului, timp de două ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici