Sindicaliştii din Educaţie vor decide în 11 mai dacă vor face grevă şi în 13 mai

Liderii federaţiilor din Educaţie vor decide în 11 mai, dacă vor boicota şi cea de-a doua teză cu subiect unic programată pentru 13 mai, astfel cum au anunţat, joi, decizia urmând să fie luată în baza analizării grevei din 5 mai şi a reacţiei Guvernului.

39 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din Educaţie vor decide în 11 mai dacă vor face grevă şi în 13 mai

Sindicaliştii din Educaţie vor decide în 11 mai dacă vor face grevă şi în 13 mai (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Astfel, liderii celor patru federaţii din învăţământ se vor întâlni, în 11 mai, pentru a analiza acţiunea desfăşurată în 5 mai, când este programată teza cu subiect unic la Limba română. În funcţie de aceste rezultate, dar şi de reacţia Guvernului, sindicaliştii vor decide dacă vor continua boicotarea şi celei de-a doua teze din 13 mai.

Potrivit liderilor sindicali, este posibil ca unele cadre didactice să se prezinte la unităţile de învăţământ, marţi, când este programată teza cu subiect unic la Limba română.

Liderii sindicali şi-au cerut scuze părinţilor şi elevilor pentru situaţia creată în zilele de susţinere a tezelor cu subiect unic, ei subliniind că "întreaga vină o poartă Guvernul, Parlamentul şi întreaga clasă politică".

Sindicaliştii din Educaţie au decis, joi, să organizeze grevă, în 5, 13 şi 21 mai, când sunt programate tezele cu subiect unic. Pentru aceste teste sunt înscrişi, la începutul anului şcolar 2008-2009, 426.910 elevi din clasele a VII- a şi a VIII -a, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici