Sindicaliştii din învăţământ s-au întâlnit cu conducerea Ministerului Educaţiei / În lipsă de măsuri, de luni profesorii intră greva generală

Sindicaliştii din învăţământ, care sunt miercuri, timp de două ore în grevă de avertisment şi ameninţă cu greva generală, s-au întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

1067 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din învăţământ s-au întâlnit cu conducerea Ministerului Educaţiei / În lipsă de măsuri, de luni profesorii intră greva generală

Sindicaliştii din învăţământ s-au întâlnit cu conducerea Ministerului Educaţiei / În lipsă de măsuri, de luni profesorii intră greva generală

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, la întâlnire au participat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor „Spiru Haret” şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

„În contextul grevei de avertisment de astăzi, 17.05.2023, Ministerul Educaţiei şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământul preuniversitar fac următoarele precizări: Creşterile salariale şi alte drepturi de natură salarială solicitate de federaţiile sindicale nu fac obiectul contractului colectiv de muncă. Prin urmare, acestea nu pot fi negociate cu Ministerul Educaţiei. În ceea ce priveşte salarizarea cadrelor didactice, Ministerul Educaţiei a înaintat către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin adresa nr. 8.551/16.02.2023, o serie de propuneri privind noile grile de salarizare pentru personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Adresa este semnată şi asumată de reprezentanţii tuturor federaţiilor sindicale în domeniul învăţământului, inclusiv învăţământul superior. Ministerul Educaţiei susţine principiul stabilirii salariului de bază al profesorului debutant la nivelul salariului mediu brut pe economie, urmând ca întreaga grilă să fie construită pornind de la acest principiu”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte negocierile privind contractul colectiv de muncă, Ministerul Educaţiei susţine că joi va vaea loc prima întâlnire a comisiei de negociere.

„Avem încredere că, prin toate opţiunile disponibile în ceea ce priveşte dialogul social, vom găsi cele mai responsabile soluţii, atât pentru personalul din învăţământ, cât şi pentru elevii şi părinţii din România”, se arată în comunicatul semnat de ministrul Educaţiei şi liderii celor două federaţii sindicale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici