Sindicaliştii din Poliţie îi cer lui Predoiu schimbări legislative după un nou caz de ultraj

Poliţiştii din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) îi cer ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, modificarea urgentă a OMAI 9/2009, după un nou caz de ultraj, de această dată în sediul IPJ Gorj, în urma căruia procurorii nu au dispus măsuri preventive.

277 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din Poliţie îi cer lui Predoiu schimbări legislative după un nou caz de ultraj

„Un nou ultraj la IPJ Gorj în care procurorii au refuzat dispunerea de măsuri preventive faţă de cei 2 autori. Nu este primul caz de acest gen în Gorj şi nici în România. SNPPC a atras tot timpul atenţia că slăbirea autoritatăţii poliţistului este cauzată mai ales de lipsa de fermitate în deciziile magistraţilor care, fie cercetează în stare de libertate, fie refuză arestarea preventivă, fie soluţionează cu clasare/achitare aceste dosare, încurajând astfel ultrajele asupra poliţiştilor, (agresarea fizică şi/sau verbală a poliţiştilor, ameninţarea, adresarea de injurii, etc.)”, transmite SNPPC pe pagina de Facebook, unde este postată şi înregistrarea ultrajului din sediul IPJ Gorj.

Astfel, în înregistrare, doi bărbaţi adresează injurii şi ameninţări către poliţişti, dar şi către familiile acestora şi chiar la adresa copiilor poliţiştilor.

„La baza societăţii trebuie să stea nevoia de siguranţă, atât a cetăţeanului, cât şi a poliţistului. Ne întrebăm retoric bineînţeles, dacă era un procuror sau judecător ultragiat, oare suspecţii mai erau cercetaţi în stare de libertate? Am solicitat constant în ultimul timp reţinerea şi arestarea preventivă, condamnarea cu executare către limita maximă a pedepsei şi interdicţia eliberăriii condiţionate pentru ultraj şi ultrajul judiciar. Mai mult, nici până în prezent MAI nu a considerat oportun să acorde asistenţă juridică poliţiştilor ultragiaţi, deşi domnul ministru Cătălin Predoiu cunoaşte chiar de la SNPPC această scăpare a OMAI 9/2009”, mai spun sindicaliştii din SNPPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici