Sindicaliştii Metrorex ameninţă cu greva generală

Reprezentantii sindicatului Unitatea Sindicatul Liber Metrou şi cei ai Metrorex au avut, joi, o nouă rundă de negocieri pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de muncă pentru anul 2016-2017.

1663 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii Metrorex ameninţă cu greva generală

Sindicaliştii Metrorex ameninţă cu greva generală (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Negocierile au durat mai bine de 5 ore, dar din păcate anumite puncte au rămas în divergenţă (în special cele referitoare la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă). În acest moment există premisele declanşării unui conflict colectiv de muncă la nivel de Metrorex SA, ceea ce poate conduce la greva generală şi la blocarea circulaţiei trenurilor de metrou", transmit sindicaliştii.

La ultimul protest, din aprilie 2014, sindicaliştii de la metrou reclamau că nu se respectă contractul colectiv de muncă şi faptul că Metrorex a modificat organigrama, desfiinţând două departamente importante.

Ultima grevă a angajaţilor de la metrou care a presupus suspendarea circulaţiei trenurilor în subteran a avut loc în urmă cu şase ani. În mai 2010, timp de 7 ore, într-o zi lucrătoare, niciun metrou nu a mai circulat între orele 4.00 şi 12.00, astfel că RATB a suplimentat transportul de suprafaţă pentru a prelua fluxul mare de bucureşteni. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici