Sindicaliştii solicită acordarea salariului de bază pentru personalul TESA din spitale

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România cere acordarea în 2021 a salariului de bază pentru personalul TESA (tehnic, economic şi social-administrativ) din spitale. Sindicaliştii vorbesc de o mare nedreptate făcută acestor angajaţi în condiţiile în care sunt implicaţi direct în lupta contra virusului SARS-CoV-2.

601 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii solicită acordarea salariului de bază pentru personalul TESA din spitale

Sindicaliştii solicită acordarea salariului de bază pentru personalul TESA din spitale

Reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România susţin că personalului TESA (tehnic, economic şi social-administrativ) i-a crescut volumul de muncă, complexitatea şi dificultatea sarcinilor în timpul epidemiei. Ei mai spun că fiecare salariat are dreptul la recunoaşterea contribuţiei sale în acest război.

„Această afirmaţie (...) urmăreşte să conştientizeze guvernul proaspăt instalat de faptul că a nedreptăţit în mod grav personalul nemedical (TESA), refuzându-i acordarea salariilor de bază pentru anul 2021. Nu putem pune la îndoială, şi nu ar trebui să o facă nici guvernul, faptul că spitalele publice au funcţionat şi funcţionează pe timp de ”război pandemic” ca un mecanism complet, fiecare salariat având dreptul la recunoaşterea contribuţiei sale în acest război”, scrie în mesajul Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România.

Sindicaliştii au făcut calcule şi au constatat că salariul de bază brut al unui economist cu studii superioare, aflat la nivelul maxim al carierei şi vechimii, care nu beneficiază de niciun spor de condiţii de muncă, se situează la acest moment sub nivelul câştigului mediu brut pe economie.

Reprezentanţii sindicatului mai afirmă că exemplul economistului este valabil şi în cazul celorlaltor funcţii TESA din spitale, „guvernul având o atitudine total lipsită de recunoştinţă pentru personalul nemedical şi având obligaţia să remedieze această situaţie urgent”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici