Sindicate, despre demiterile cerute de Carmen Dan: Oamenii ar fi trebuit felicitaţi că nu am avut atentate; E cheie politică

Reprezentanţii sindicatelor din poliţie au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că demiterile cerute de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la nivelul conducerii IGPR trebuie citite în cheie politică, menţionând că aceştia ar trebui felicitaţi.

1504 afișări
Imaginea articolului Sindicate, despre demiterile cerute de Carmen Dan: Oamenii ar fi trebuit felicitaţi că nu am avut atentate; E cheie politică

Sindicate, despre demiterile cerute de Carmen Dan: Oamenii ar fi trebuit felicitaţi că nu am avut atentate; E cheie politică (FOTO: Bogdan Despescu, Şeful Poliţiei)

"Nu pot face comentarii cu privire la declaraţiile doamnei ministru. Spun doar aşa: oamenii aceştia ar fi trebuit felicitaţi că nu am avut atentate, când am avut dosare grele, documentate. La momentul de faţă, noi nu avem jafuri armate cum sunt afară. Nu avem crime în care să nu fi fost identificaţi autorii, toate dosarele grele de crimă organizate au fost identificate. Nu, atunci li s-a părut ceva normal. Dacă e normal, atunci să luăm capul oamenilor şi vedem cum evoluează instituţia", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Florin Vîlnei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor SED LEX.

"E cheie politică. Vedeţi declaraţia lui Dragnea de ieri şi pe asta de azi. E cheie politică. Restul sunt discuţii de presă, alte elemente care nu au legatură cu profesia de poliţist, decât cu jocuri politice şi atât. Eu nu pot spune daca Gavriş ar trebui sa dea un pas înapoi sau nu pentru că nu ştiu elemente de acolo. Ştiu doar că a fost un dosar penal în lucru. Dacă facem aşa la fiecare dosar cu an. Sigur că putem face o radiografie, că trebuie analizat dacă cineva a acoperit. Eu nu cred că a acoperit pentru că tot poliţia a depistat", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat, marţi, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Totodată, Carmen Dan a solicitat ca şefii de Servicii de la Omoruri şi Control Intern din cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere să facă un pas în spate, adică să demisioneze, după cazul în care un poliţist a fost depistat ca fiind pedofilul surprins de camerele de supraveghere în lift.

Carmen Dan a afirmat că este total nemulţumită de lipsa de asumare din sistem după cazul poliţistului identificat ca fiind autorul actelor de hărţuire sexuală asupra unor copii. De altfel, la audieri a reieşit că este posibil ca acesta să fi comis în mod repetat faptele, deşi dosarele au rămas până acum cu autor necunoscut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici