Sindicate: Guvernul pregăteşte uniformizarea salarizării în Educaţie anulând hotărârile instanţei

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a propus, joi, sindicatelor un proiect de act normativ pentru uniformizarea salarizării în învăţământ, astfel încât cei care au câştigat în instanţă majorarea salariilor să nu beneficieze de aceste sume şi să rămână cu salarii egale cu ale celorlalţi profesori.

145 afișări
Imaginea articolului Sindicate: Guvernul pregăteşte uniformizarea salarizării în Educaţie anulând hotărârile instanţei

Sindicate: Guvernul pregăteşte uniformizarea salarizării în Educaţie anulând hotărârile instanţei (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop, a declarat că ministrul Daniel Funeriu le-a propus sindicaliştilor să accepte acest proiect de act normativ care prevede o grilă de uniformizare "în minus" a tuturor salariilor din educaţie.

"Dacă Guvernul adoptă o astfel de Ordonanţă de Urgenţă înseamnă că anulează toate hotărârile salariaţilor care au câştigat în instanţă, ceea ce este ilegal şi anticonstituţional, iar noi vom ataca acest act în instanţă", a spus Liviu Pop.

Reprezentantul FSLI Constantin Rada a spus că peste 80 la sută dintre cadrele didactice care au intentat proces statului pentru majorarea salarială de 33 la sută au câştigat în instanţă, iar sindicatele nu pot fi de acord cu anularea acestui drept.

"Suntem de acord cu uniformizarea salarizării, dar nu în minus, ci în plus", a precizat Rada, care a participat la discuţiile de la Ministerul Educaţiei.

Guvernul a anunţat că se va reuni, joi, la ora 17.00, într-o nouă şedinţă, după reuniunea organizată miercuri.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că Guvernul intenţionează să se reunească joi seara în şedinţă specială, pentru a discuta forma legală prin care profesorii care nu şi-au primit salariile şi au intrat în grevă să poată fi remuneraţi în continuare.

Profesorii din zeci de şcoli din judeţele Suceava şi Botoşani sunt în cea de a treia săptămână de grevă generală şi au protestat în stradă, din cauză că nu şi-au primit salariile pe luna februarie.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, că situaţia salariilor profesorilor din judeţele Botoşani şi Suceava este pe cale de a se rezolva, arătând că Ministerul Finanţelor a suplimentat cu câte 4,5 milioane de lei bugetele acestor două judeţe.

Funeriu a mai spus că toate cadrele didactice trebuie să primească acelaşi salariu pentru aceeaşi muncă, în consecinţă fiind necesară reglementarea situaţiei unitar pentru toate cadrele didactice din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici