Sindicate: Vrem predictibilitate, un plan pe patru ani în ceea ce priveşte nivelul salariului minim pe economie

Sindicatele cer predictibilitate şi un plan pe termen mediu în ceea ce priveşte nivelul salariului minim pe economie, astfel încât să nu mai fie nevoie de negocieri la fiecare majorare salarială.

266 afișări
Imaginea articolului Sindicate: Vrem predictibilitate, un plan pe patru ani în ceea ce priveşte nivelul salariului minim pe economie

Sindicate: Vrem predictibilitate, un plan pe patru ani în ceea ce priveşte nivelul salariului minim pe economie (Anita Vizireanu / Mediafax Foto)

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat pentru MEDIAFAX că în prezent se poată discuţii pentru stabilirea unui plan care vizează nivelul salariului minim pentru următoarea perioadă.

“S-a constituit o comisie care a avut până acum două întâlniri. Rămâne ca aceasta să găsească o formulă care să dea predictibilitatea pe care o aşteaptă toată lumea şi să rezolve problema generală, adică un plan e termen mediu, patru ani, pentru a avea posibilitatea unei construcţii a politicilor financiare”, a declarat Bogdan Hosssu pentru MEDIAFAX.

O hotărâre de Guvern prevede ca salariul de bază minim brut garantat în plată să fie majorat, începând cu 1 mai 2016, de la 1.050 de lei la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 8 ore pe zi.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici