Sindicatele din învăţământ refuză să discute cu ministerul despre concediul neplătit

Liderii sindicatelor din învăţământ au refuzat, vineri, să răspundă invitaţiei Ministerului Educaţiei lansată în urmă cu o zi, pentru a discuta modalitatea de intrare în concediu fără plată.

15 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din învăţământ refuză să discute cu ministerul despre concediul neplătit

Preşedintele FSLI Aurel Cornea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Sindicaliştii au motivat gestul lor prin faptul că nu negociază nişte legi care încalcă Codul Muncii şi diminuează salariile cadrelor didactice.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat că niciunul dintre liderii din învăţământ nu a vrut să discute cu reprezentanţii MECI, pentru că "ce încearcă Guvernul să facă prin această lege este ilegal", iar "liderii de sindicat nu pot fi de acord cu diminuarea drastică a salarilor profesorilor".

Aurel Cornea a declarat, joi, că sindicaliştii din învăţământ au fost convocaţi, vineri, la Ministerul Educaţiei, dar că nu ştiu dacă vor discuta cu Emil Boc sau cu vreun secretar de stat.

"Ne-au chemat să vorbim despre cele opt zile de concediu fără plată, dar noi nu suntem de acord cu această măsură, deoarece salariile şi aşa mici ale cadrelor didactice vor fi diminuate în noiembrie şi decembrie cu peste 25 la sută. E imposibil de acceptat acest lucru", a precizat Cornea.

Alianţa Bugetarilor s-a reunit, joi, pentru a decide acţiunile de protest din perioada următoare, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de hotărârea Cuţii Constituţionale privind constituţionalitatea legilor salarizării şi a celei privind reorganizarea instituţiilor statului, promulgate de Traian Băsescu.

Bugetarii au decis, joi, să refuze semnarea acordurilor individuale prin care s-ar respecta articolul din Legea privind reducerea cheltuielilor, care prevede scăderea veniturilor bugetarilor cu 15,5 %, anunţând că îşi rezervă dreptul să organizeze diferite proteste şi un miting în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici