Sindicatele reproşează PSD nerespectarea promisiunilor din campanie. Hrebenciuc propune pact social

Vicepreşedintele PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, vineri, că va propune conducerii partidului un pact social cu sindicatele şi patronatele, arătând că, astfel, trebuie să se ţină de promisiunile făcute, după ce liderii de sindicate prezenţi au reproşat Guvernului nerespectarea promisiunilor.

146 afișări
Imaginea articolului Sindicatele reproşează PSD nerespectarea promisiunilor din campanie. Hrebenciuc propune pact social

Viorel Hrebenciuc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am participat de-a lungul anilor la tot felul de negocieri şi, în general, mi s-a spus că aş fi un negociator bun. Mi s-au reproşat multe lucruri, dar unul nu mi s-a reproşat, că nu m-aş fi ţinut de cuvânt. Astăzi am remarcat din ceea ce au spus reprezentanţii sindicatelor, mi s-a atras atenţia asupra faptului că trebuie să-mi respect promisiunile. O să propun conducerii partidului să facem un pact social cu sindicatele şi patronatele. (...) Este obligatoriu acest pact pentru tot ceea ce se întâmplă în România, în economie şi în viitorul acestei ţări", a afirmat Hrebenciuc.

El a spus că PSD trebuie să fie serios cu cei care i-au dat voturile şi să-şi ţină promisiunile.

"Dacă vrem să fim serioşi cu cei care ne-au dat voturile, trebuie să ne ţinem de promisiuni. Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem", a mai arătat Hrebenciuc.

"Fără sprijinul celor care ne-au dat votul, nu vom putea da faţa cu alegătorii noştri", a adăugat Hrebenciuc.

Hrebenciuc a făcut aceste afirmaţii după ce mai mulţi lideri sindicali au atras atenţia reprezentanţilor PSD prezenţi la "Atelierul pentru relaţiile cu sindicatele" condus de Marian Vanghelie că nu au dus la îndeplinire ceea ce au promis.

Marius Nistor, de la Federaţia sindicatelor din învăţământ, a afirmat că Guvernul a ajuns la putere cu ajutorul sindicatelor şi acesta "practică politica paşilor mărunţi" şi nu a modificat o serie de legi, după cum a promis, cum ar fi legea 62 a dialogului social, codul muncii, legea educaţiei.

"În momentul de faţă, legea 62 nu s-a modificat, codul muncii încă nu s-a modificat, lucrurile acestea se strâng şi apare dezamăgirea. Fraţilor, noi v-am dat puterea, aveţi majoritatea, iar rezultatele pe care trebuie să le simţim noi, ca sindicalişti, nu sunt chiar aşa de mari. Se practică politica paşilor mărunţi", a spus Marius Nistor, adăugând că el, ca dascăl, se întreabă de ce legea educaţiei nu a fost încă modificată.

"Dezamăgirea creşte şi de aici mai este un pas mic să se pună egal între cele două guvernări", a adăugat Nistor.

Ion Pisc, prim-vicepreşedinte BNS, a atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă minerii, arătând că se vor mai pierde în perioada următoare 2.000 de locuri de muncă în Valea Jiului, prin închiderea a trei mine şi că sunt probleme şi la Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Suceava.

"Nu ne-am pierdut încrederea în Victor Ponta, eu l-am votat, dar dascălii sunt în stradă, 2.500 de oemni de pe platforma Turnu Severin au strigat USL în campanie şi 2.500 de oameni îşi vor pierde locurile de muncă în totalitate", a mai spus Pisc.

Bogdan Hosu, preşedinte Cartel Alfa, a spus că sunt mai multe disfuncţionalităţi şi că "un PSD trebuie să fie legat de piaţa muncii şi de lucrători".

"PSD trebuie să militeze pentru un impozit în trepte. De ce nu se impozitează în trepte măcar operatorii economici?", a arătat Hosu, criticând şi faptul că nu mai este publicat indicatorul coşul minim pentru a se vedea legătura cu salariul minim şi că prin legea zilierilor se încurajează frauda fiscală publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici