Sindicatele vor să discute cu premierul despre interzicerea tichetelor de vacanţă

Sindicatele vor să abordeze "foarte serios", la întâlnirea de sâmbătă cu Emil Boc, problema interzicerii tichetelor cadou şi a tichetelor de vacanţă, precizând că nu sunt de acord cu intenţia Guvernului, luată fără consultarea sindicatelor, şi spun că nu renunţă la un drept câştigat de bugetari.

91 afișări
Imaginea articolului Sindicatele vor să discute cu premierul despre interzicerea tichetelor de vacanţă

Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu susţine nicio limitare a drepturilor salariaţilor şi că nu este de acord cu această intenţie, pentru că reprezentanţii angajaţilor nu pot renunţa la un drept deja câştigat.

"Tichetele cadou şi cele de vacanţă trebuie acordate în continuare. Dacă această intenţie a Guvernului se adresează numai preşedinţilor de agenţii, cei din vârful piramidei, care oricum nu-şi fac concediul în România, suntem de acord, dar dacă se adresează tuturor salariaţilor, nu putem accepta", a subliniat Petcu.

La rândul său, vicepreşedintele CSDR, Aurel Cornea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că această intenţie este un nou abuz al Guvernului, deoarece această problemă trebuia discutată mai întâi cu partenerii sociali. "Acest lucru denotă şi o bâjbâială a Executivului, care este lipsit de profesionalism, pentru că, în urmă cu o lună a dat o ordonanţă prin care se acordă aceste tichete şi acum vrea să le taie", a spus Cornea.

Liderul CSDR a adăugat că, la întâlnirea de sâmbătă, cu prim-ministrul Emil Boc, sindicatele vor să abordeze "foarte serios această problemă".

Interzicerea acordării tichetelor cadou şi a tichetelor de vacanţă ar însemna o contradicţie şi nu ar face decât să prejudicieze sectorul turistic, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici