Sindicatul Sed Lex amână greva generală

Conducerea Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex anunţă că amână greva generală a funcţionarilor, programată pentru joi, până în 13 noiembrie, pentru că mai multe sindicate membre nu sunt pregătite şi au cerut un răgaz pentru a-şi mobiliza mai bine membrii.

60 afișări
Imaginea articolului Sindicatul Sed Lex amână greva generală

Sindicatul Sed Lex amână greva generală

Potrivit unui comunicat de miercuri, Consiliul Unional al Alianţei Sed Lex, reunit în şedinţă extraordinară, a constatat că nu toate sindicatele membre sunt pregătite pentru a declanşa greva generală pe termen nelimitat, numai 62 la sută din cele 341 de sindicate membre mobilizează toţi membrii de sindicat pentru a participa la acţiunea grevistă, iar unele sindicate au solicitat amânarea acţiunii de protest, pentru a mobiliza mai bine membrii.

Ca urmare, s-a decis amânarea declanşării grevei până în 13 noiembrie, revendicările fiind aceleaşi, acordarea creşterii salariale de 50 la sută pentru tot sistemul bugetar.

Tot marţi, şi Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a hotărât amânarea declanşării grevei generale.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de FNSA, motivul acestei amânări îl constituie "disponibilitatea ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, de a participa joi, 23 octombrie, la negocieri pentru soluţionarea revendicărilor FNSA”.

“De asemenea, FNSA aşteaptă decizia Curţii Constituţionale cu privire la legea de majorare a salariilor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar precum şi atitudinea Preşedintelui României privind promulgarea acestei legi”, se arată în comunicatul citat.

Sindicaliştii membri ai FNSA speră ca, în virtutea principiului separaţiei puterilor în stat, “cele două instituţii să respecte decizia politică de majorare a salariilor bugetarilor, luată de către partidele politice parlamentare prin votarea acestei legi, chiar dacă este abia un început”.

Joia trecută, funcţionarii din întreaga ţară au participat la o grevă de avertisment, iar membrii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici la un miting în faţa Guvernului, cerând salarii mai mari cu 50 la sută şi asigurarea protecţiei juridice pentru cei din instituţii de control.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici