Singapore renunţă la cursele de cai organizate timp de 180 de ani

Autorităţile din Singapore au decis să renunţe la cursele de cai organizate timp de 180 de ani. Anul viitor va fi ultima cursă şi apoi hipodromul va fi demolat, au anunţat autorităţile, potrivit BBC.

105 afișări
Imaginea articolului Singapore renunţă la cursele de cai organizate timp de 180 de ani

Singapore renunţă la cursele de cai organizate timp de 180 de ani

Singurul hipodrom din mica ţară din Asia de Sud-Est, Singapore Turf Club, va organiza anul viitor ultima sa reuniune. Ulterior, Guvernul va prelua terenul de 120 de hectare pentru a construi clădiri publice şi private.

Acest sport a fost introdus în Singapore în 1842, când negustorul scoţian William Henry Macleod Read şi alţi câţiva pasionaţi de sport au fondat Singapore Sporting Club. Aceştia au transformat o bucată de teren semi-mlăştinos din Farrer Park, în centrul Singapore, într-un hipodrom. În 1924, locul a fost redenumit Singapore Turf Club.

Cursele de cai s-au dovedit a fi populare nu numai printre europeni, reuniunile atrăgând şi interesul chinezilor. În 1933, pe măsură ce popularitatea curselor de cai a crescut, hipodromul a fost mutat într-un loc mai mare, la Bukit Timah, în vestul Singapore.

În martie 2000, Singapore Turf Club s-a mutat în poziţia sa actuală din Kranji, în nordul insulei. Hipodromul, în valoare de 370,9 milioane de dolari are o tribună cu cinci etaje, cu o capacitate de 30.000 de spectatori.

Cu toate acestea, Singapore Turf Club a înregistrat o scădere a numărului de spectatori în ultimul deceniu. Guvernul ţării a declarat că terenul va fi reamenajat pentru clădiri publice şi private.

„Singapore este un oraş-stat cu terenuri limitate. Guvernul îşi revizuieşte continuu planurile de utilizare a terenurilor pentru a răspunde nevoilor actuale, asigurându-se în acelaşi timp că există suficient teren pentru generaţiile viitoare", au explicat autorităţile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
singapore,
curse,
cai

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici