SIRENELE de alarmare publică, pornite astăzi în toată ţara şi testate LUNAR. Orarul declanşării sistemelor, la nivel naţional

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că va desfăşura, lunar, exerciţii pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Exerciţiile vor avea loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

1878 afișări
Imaginea articolului SIRENELE de alarmare publică, pornite astăzi în toată ţara şi testate LUNAR. Orarul declanşării sistemelor, la nivel naţional

Exerciţii de testare a sirenelor de alarmare publică vor avea loc LUNAR, începând din august. Orarul declanşării sistemelor de alarmare la nivel naţional

IGSU a anunţat, marţi, că în toate judeţele ţării vor avea loc exerciţii de verificare a funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional. Simulările vor începe miercuri, 02 august a.c. şi vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), dar şi a celor cu acţionare locală. Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă”, se arată într-un comunicat al IGSU remis MEDIAFAX.

În primăvara acestui an, între 18 şi 21 aprilie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat, la nivel naţional, un amplu exerciţiu de testare a sirenelor care anunţă situaţiile de protecţie civilă. Timp de patru zile au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel naţional.

”Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor”, se mai precizează în comunicatul IGSU.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici