Sistemele online de învătământ pot reduce cu 40% cheltuielile cu instruirea personalului

Angajatorii îşi poate reduce cheltuielile destinate instruirii personalului cu 40% dacă utilizează un sistem de învăţământ online, de tip e-learning, potrivit lui Adrian Călin, consultant în cadrul furnizorului de cursuri de e-learning Blue Point IT Solutions.

204 afișări
Imaginea articolului Sistemele online de învătământ pot reduce cu 40% cheltuielile cu instruirea personalului

Sistemele online de învătământ pot reduce cu 40% cheltuielile cu instruirea personalului (Arhiva Mediafax Foto)

"Am calculat cu cât şi-a redus costurile un client din sectorul bancar prin folosirea e-learningului şi am constatat că s-au cheltuit cu 40% mai puţin faţă de cheltuielile presupuse de un training tradiţional, în contextul în care primele bugete tăiate în perioade economice dificile sunt cele alocate resurselor umane", a declarat Adrian Călin, prezent la o conferinţă de specialitate organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Blue Point IT Solutions.

Într-un context în care piaţa locală a programelor de training "la clasă" a scăzut cu 25-30% în ultimii doi ani, ajungând la valoarea de 25- 30 de milioane de euro, folosirea programelor de e-learning a devenit o practică din ce în ce mai des utilizată în rândul oamenilor din departamentele de resurse umane.

"Pe lângă preţ, printre avantajele programelor de e-learning se mai află disponibilitatea acestora (pentru că angajaţii nu au timp să piardă una sau două zile pentru a merge la training şi îşi aleg siguri când să parcurgă cursul), precum şi faptul că aceste cursuri pot fi accesate de un număr mare de angajaţi într-o perioadă scurtă de timp", a spus Craig Murray, EMEA account Manager în cadrul SkillSoft, care coordonează activitatea furnizorului de programe de e-learning în peste 20 de pieţe.

La nivel global, piaţa serviciilor de e-learning a ajuns la valoarea de 48 miliarde de dolari, iar primele programe de educaţie virtuală au fost utilizate în Statele Unite.

Ziarul Financiar a lansat în această vară o secţiune de e-learning pe site ( http://www.zf.ro/e-learning/), prin care oferă câteva sute de cursuri din domenii precum management, leadership, vânzări, project management, HR, comunicare, dezvoltare personală, team building, marketing, customer service, financiar sau Microsoft Office 2007.

Şi Ministerul Comunicaţiilor vrea să oblige instituţiile publice să asigure participarea angajaţilor la cursuri online de e-Guvernare, exclusiv prin intermediul unei platforme online, în condiţiile în care costurile instruirii unei persoane prin cursuri clasice ajung la 3.000 de lei pentru o perioadă de 5 zile.

În acest sens, instituţia a lansat spre consultare publică un proiect de hotărâre de guvern.

Cursurile vor avea loc prin intermediul eAcademie, o platformă de instruire în domeniul serviciilor electronice pentru funcţionarii publici realizată de consorţiul format din Siveco România, Altfactor Galaţi şi Omnilogic.

Costul platformei s-a ridicat la 6 milioane de lei şi a fost acoperit din fonduri UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici