Social-democratul Nicolae Preda, noul primar al comunei Găneasa

Candidatul PSD la fotoliul de primar al comunei Găneasa, judeţul Olt, viceprimarul Nicolae Preda, este noul primar al comunei, el devansându-l cu 27 de voturi pe candidatul PDL Nicolae Costea, la alegerile locale parţiale de duminică.

49 afișări
Imaginea articolului Social-democratul Nicolae Preda, noul primar al comunei Găneasa

Social-democratul Nicolae Preda, noul primar al comunei Găneasa (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Din 2.677 de voturi, candidatul social-democrat Nicolae Preda a primit 1.352 voturi, în timp ce contracandidatul sau de la PDL, Dumitru Costea, a obţinut 1.325 de voturi.

În turul al doilea al alegerilor locale parţiale de la Găneasa, prezenţa la vot a fost de 84,96%, cu 5% mai mare faţă de primul tur.

La primul tur al alegerilor locale, candidatul PSD s-a clasat pe poziţia a doua, cu 1.098 de voturi, în timp ce Dumitru Costea, de la PDL, a ocupat prima poziţie, cu 1.176 de voturi obţinute. Prezenţa la vot a fost de 80,1 %.

Primăria din Găneasa a fost condusă interimar de viceprimarul social-democrat Nicolae Preda din luna octombrie 2008, când edilul ales, democrat-liberalul Marin Neremza, şi-a pierdut mandatul ca urmare a schimbării domiciliului de la Găneasa la Slatina. Înainte de schimbarea domiciliului, Neremza şi-a înaintat demisia din funcţie atât Instituţiei Prefectului de Olt, cât şi ministrului Internelor şi Reformei Administrative de la acea data, Cristian David. El a revenit asupra demisiei înaintate trei zile mai târziu, după ce şi a motivat demisia prin "atragerea atenţiei conducerii judeţului că autorităţile se confruntă cu o lipsă acută de finanţare", iar în aceste condiţii onorarea mandatului la nivelul aşteptărilor electoratului este imposibilă.

Locuitorii din Găneasa, judeţul Olt, au venit, în număr mare, să voteze, încă de la ora deschiderii secţiilor de votare, formând cozi în faţa acestora, dar peste o sută de poliţişti şi jandarmi au asigurat asigură ordinea, astfel încât procesul de votare să nu înregistreze incidente. Măsurile au fost luate după ce, miercuri seară, patru persoane au fost rănite, în urma unui conflict care a avut loc între două grupuri din Găneasa şi în care s-a tras cu un pistol cu gaze.

Poliţiştii din Olt au identificat, în noaptea de miercuri spre joi, două persoane implicate în scandalul care a avut loc în localitatea Găneasa, una dintre acestea recunoscând că a tras trei focuri de armă şi motivând că a vrut să scape de un grup care blocase maşinile simpatizanţilor PDL.

Găneasa este a treia localitatea din ţară unde duminică a avut loc tururl al doilea al alegerilor locale parţiale, după Făget, judeţul Timiş şi, respectiv, Cărpinet, judeţul Bihor.

Citeşte şi:

Altercaţie în Găneasa, între doi votanţi

Olt: Doi simpatizanţi PDL, audiaţi în cazul unui scandal în care s-a tras cu arma (Video)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici