Şofer care a refuzat să oprească, apoi a fost urmărit 25 de kilometri, căutat de poliţişti

Un bărbat eliberat recent din penitenciar este căutat de poliţişti, după ce a refuzat să oprească maşina pe care o conducea, a fost urmărit 25 de kilometri şi a plonjat cu autoturismul într-un râu, dar a reuşit să scape. Persoana care îl însoţea a fost prinsă după ce s-au tras cinci focuri de armă.

161 afișări
Imaginea articolului Şofer care a refuzat să oprească, apoi a fost urmărit 25 de kilometri, căutat de poliţişti

Şofer care a refuzat să oprească, apoi a fost urmărit 25 de kilometri, căutat de poliţişti (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Doi agenţi de poliţie i-au făcut semn şoferului să oprească, sâmbătă, în jurul orei 23.30, însă acesta a refuzat şi şi-a continuat cursa.

Poliţişti pe motociclete au pornit în urmărirea maşinii şi, după aproximativ 25 de kilometri, în zona comunei Petrăchioaia, judeţul Ilfov, şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a plonjat cu maşina într-un râu, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Ulterior, şoferul şi pasagerul din dreapta au fugit, fiind somaţi cu cinci focuri de avertisment trase în plan vertical. Bărbatul care îl însoţea pe şofer a fost prins şi dus la audieri.

Şoferul, care ar fi condus fără a avea permis, a fost identificat, are 23 de ani şi fusese eliberat recent din penitenciar, după ce a executat o pedeapsă pentru furt.

Poliţiştii care au vrut să îl oprească pe şofer pentru un control erau în timpul unei acţiuni a Poliţiei Capitalei şi Poliţiei Ilfov, care a avut loc în mai multe zone.

În timpul acţiunii, în Sectorul 1 al Capitalei, un poliţist a fost rănit grav de un şofer băut, după ce i-a făcut semn să oprească maşina pentru control, însă acesta a accelerat, l-a lovit, agentul a rămas pe capotă aproximativ 400 de metri, apoi a căzut pe carosabil. Şoferul a fost prins în Pipera, judeţul Ilfov, după ce a intrat cu autoturismul într-un gard. Poliţistul are politraumatisme, fiind internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

În timpul acţiunii din Bucureşti şi Ilfov, poliţiştii au verificat peste 650 de autoturisme, au reţinut 29 de permise de conducere, au retras 56 de certificate de înmatriculare, au dat peste 600 de amenzi, cu valoare totală de aproximativ 210.000 de lei, şi au ridicat bunuri în valoare de aproximativ 7.000 de lei, arată Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

De asemenea, au fost constatate 14 infracţiuni, 13 dintre acestea la regimul circulaţiei rutiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici