Şoferii care intră cu maşinile pe plaje riscă amenzi de până la 20.000 de lei

Accesul autovehiculelor pe plajele de pe litoralul românesc este interzis, amenzile aplicate pentru încălcarea acestei reguli urcând până la 20.000 de lei, anunţă reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), instituţie care are suprafeţele de plajă în administrare.

271 afișări
Imaginea articolului Şoferii care intră cu maşinile pe plaje riscă amenzi de până la 20.000 de lei

Şoferii care intră cu maşinile pe plaje riscă amenzi de până la 20.000 de lei (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, pentru a bloca accesul autovehiculelor pe plaje Sistemul de Gospodărire al Apelor Constanţa a montat bariere pe plaja Modern şi pe strada Ion Raţiu din Constanţa, dar şi în zona Cazino din staţiunea Mamaia.

De asemenea, au fost instalate pe plaje şi panouri de avertizare.

Conform legii, Poliţia comunitară are datoria să sancţioneze persoanele care intră cu autovehiculele pe plaje, iar Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a făcut apel către autorităţile locale să intervină în cazul în care observă maşini în zona plajelor turistice.

Pentru şoferii care intră cu maşinile pe plaje amenzile sunt cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici