Şoferul care a provocat accidentul din Covasna, cercetat în libertate

Şoferul care a intrat cu maşina într-un grup de persoane de pe marginea drumului, în Sânzieni, judeţul Covasna, provocând moartea a patru dintre ele şi rănirea altor trei, va fi cercetat în libertate, în urma unei decizii a Judecătoriei Târgu Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

114 afișări
Imaginea articolului Şoferul care a provocat accidentul din Covasna, cercetat în libertate

Şoferul care a provocat accidentul din Covasna, cercetat în libertate (Imagine: Stirileprotv.ro)

Purtătorul de cuvânt al IJP Covasna, Buzsi Andrea, a declarat, duminică, că Judecătoria Târgu Secuiesc nu a admis propunerea Parchetului de arestare preventivă a şoferului, astfel că Lorand B., în vârstă de 35 de ani, acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, va fi cercetat în stare de libertate, având interdicţia de a nu părăsi ţara timp de 30 de zile.

Şoferul a fost reţinut, vineri, iar sâmbătă a fost dus în faţa instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au fost rănite grav, vineri seară, după ce şoferul unei maşini care circula cu viteză excesivă pe DN 11B, în localitatea Sânzieni, din judeţul Covasna, a intrat într-un grup de oameni aflaţi pe marginea drumului.

Potrivit IPJ Covasna, şoferul unui autoturism care se deplasa dinspre Târgu Secuiesc spre Cătruşa, B. Lorand, în vârstă de 35 de ani, care avea permis auto din 1992, a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive, iar maşina a intrat pe contrasens şi apoi a ieşit de pe carosabil pe partea stângă a sensului de mers, unde a intrat într-un grup de opt persoane care stăteau regulamentar, în afara părţii carosabile, în dreptul porţii unui imobil.

În urma impactului foarte puternic, patru persoane, printre care şi doi minori, ambii în vârstă de patru ani, şi-au pierdut viaţa, trei la faţa locului şi a patra la spital, iar alte trei persoane au fost rănite grav.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici