Solicitările la Ambulanţa Capitalei au crescut cu 15 la sută

Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a crescut cu 15 la sută de câteva zile, de când a început canicula, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, directorul SAMB, Alis Grasu.

13 afișări
Imaginea articolului Solicitările la Ambulanţa Capitalei au crescut cu 15 la sută

Solicitările la Ambulanţa Capitalei au crescut cu 15 la sută (Imagine:Mediafax Foto)

"Numai vineri, până la prânz au fost aproximativ 370 de cazuri, aproape 10 la sută fiind căzuţi în stradă. Nu pot vorbi de situaţii speciale, dar ne putem aştepta ca numărul celor cu probleme să crească, mai ales pe seară, când se acumulează oboseala de peste zi, sau la sfârşitul săptămânii", a precizat directorul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB).

În prezent, la SAMB sunt aproape 30 de cazuri în aşteptare, care vor fi rezolvate în perioada următoare, a adăugat Alis Grasu.

Avertizarea cod galben de caniculă pentru Bucureşti şi 19 judeţe din estul, sudul şi vestul ţării a intrat în vigoare vineri, la ora 14.00 şi este valabilă până sâmbătă, la ora 18.00.

Potrivit avertizării Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Câmpia de Vest, Câmpia Română, sudul şi estul Moldovei şi vestul Dobrogei temperatura aerului va depăşi izolat, la amiază, pragul de 35 de grade al caniculei, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi izolat pragul critic de 80.

Oamenii sunt sfătuiţi ca în zilele cu temperaturi peste 35 de grade Celsius să evite expunerea la soare între orele 11.00 şi 18.00, să poarte haine de culoare deschisă, să consume 1,5-2 litri de lichide pe zi, fructe şi legume proaspete şi să evite activităţile solicitante în exterior.

Autorităţile locale din Capitală au amplasat puncte de prim ajutor şi de distribuire a apei potabile, în zonele aglomerate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici