Solomon: Dacă am să văd că oamenii nu m-au uitat, atunci trebuie să continui mandatul acesta

Antonie Solomon a afirmat, joi, că se gândeşte dacă se va mai întoarce la Primăria Craiova, susţinând că decizia depinde de familia sa şi, "nu în ultimul rând", de craioveni, iar dacă va constata că oamenii nu l-au uitat atunci îşi va continua mandatul de primar.

30 afișări
Imaginea articolului Solomon: Dacă am să văd că oamenii nu m-au uitat, atunci trebuie să continui mandatul acesta

Solomon: Dacă am să văd că oamenii nu m-au uitat, atunci trebuie să continui mandatul acesta (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnaliştii craioveni dacă se gândeşte să se întoarcă la Primărie, Antonie Solomon, care a ieşit, joi, să se plimbe pe străzile din centrul municipiului, a spus: "Mă gândesc. Hotărârea pe care o voi lua va depinde de familia mea, de soţia mea, în primul rând, băiatul meu şi, nu în ultimul rând, de craioveni. Dacă am să văd că oamenii nu m-au uitat şi ce am făcut eu pentru acest municipiu, atunci trebuie să continuu mandatul acesta. Mai târziu, am îmbătrânit. Eu fac parte dintr-un partid. Sunt preşedintele organizaţiei municipale (PDL - n. r.), sunt prim-vicepreşedinte la partid, dacă nu, renunţ la viaţa publică şi mă retrag acasă, la ai mei".

Primarul suspendat al Craiovei a fost pus în libertate, miercuri după-amiază, el declarând, la ieşirea din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, în faţa căruia a fost aşteptat de fiul său, că are încredere în justiţia română şi că abia aşteaptă să ajungă la Craiova, la familia sa. Solomon a mulţumit atât familiei sale, cât şi prietenilor care l-au susţinut în perioada în care s-a aflat în arest.

Primarul suspendat al Craiovei a fost eliberat din arest după ce Curtea de Apel Galaţi a admis, miercuri, recursul făcut de acesta la hotărârea din 1 septembrie a Tribunalului Galaţi, de menţinere a stării de arest în dosarul în care edilul este acuzat de infracţiuni de corupţie, decizia fiind definitivă.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Galaţi, Solomon are interdicţie de "a-şi exercita profesia şi de a desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta". Irina Popa, reprezentantul Departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi, a declarat că instanţa a dispus ca Solomon să nu ia legătura cu martorii sau inculpaţii în dosar, să nu îşi exercite profesia şi să nu desfăşoarea activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Solomon este inculpat în dosarul 6618/121/2010 având ca obiect comiterea infracţiunilor de corupţie, înregistrat la Tribunalul Galaţi, alături de Gheorghe Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca.

Procesul a început iniţial la Tribunalul Argeş, dar a fost strămutat la Tribunalul Galaţi în 7 iulie 2010 printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici