Sondaj Mediafax.ro-ZF.ro-Aleph News: 78% dintre respondenţi spun că rebeliunea Wagner a fost o manevră, la înţelegere cu Putin

  • 22% dintre respundenţi spun că sâmbătă a fost, într-adevăr, o rebeliune a grupării Wagner cu intenţia de a răsturna regimul Putin
  • 78% dintre cei care au votat consideră că a fost doar o manevră la înţelegere cu Vladimir Putin
  • Toată această poveste poate fi descrisă de un cuvânt pe care doar ruşii îl puteau genera: o potemkiadă
339 afișări

Rezultatele sondajului Mediafax.ro-ZF.ro-Aleph News au fost prezentate şi analizate de jurnalişti luni seara, la Ştiu, la Aleph News.

Adrian Sârbu: Românii au simţul ridicolului. Ziua de sâmbătă s-a încheiat într-un mod ridicol (…) adică să-ţi vină un fanfaron să spună că a rezolvat el treaba. Putin era puţin ocupat, ascuns (…), Medvedev a fugit şi de unde a fugit s-a apucat să dea un text conform scriptului: să vedeţi voi occidentalilor ce o să păţiţi cu Prigojin dacă l-aţi dat jos pe Putin. Sunt câteva lucruri care, pentru simţul critic al românului, sigur, obişnuit cu conspiraţii, nu au cum să nu-l ducă la decizia că a fost o cacealma.

Bogdan Hofbauer: Toată această poveste este un cuvânt pe care doar ruşii îl puteau genera. O potemkiadă. (Potemkin a creat scenografii, cu oraşe bine aranjate)…. O fentă, o iluzie. Rusia ultimilor sute de ani cu asta se ocupă. Face mult scenariu, maskirovka, că aşa numesc ei aceste mascarade. Şi, evident, nu putem să nu ne gândim şi la chestia asta în cazul lui Wagner. Această grupare militară privată poartă numele celebrului compozitor Wagner şi ei vor să arate că se ocupă şi cu orchestrarea, că sunt o orchestră.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici