Sondaj: Primarii marilor oraşe europene consideră că acţiunile în domeniul climei reprezintă principala prioritate

  • Schimbările climatice reprezintă o preocupare esenţială pentru liderii locali din Europa.
  • Majoritatea primarilor din 92 de oraşe mari din UE consideră acest aspect ca fiind o prioritate majoră într-un nou sondaj publicat luni de către Eurocities.
93 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Primarii marilor oraşe europene consideră că acţiunile în domeniul climei reprezintă principala prioritate

Sursa foto: Mediafax Foto

Mai mult de jumătate dintre primarii intervievaţi au declarat că intenţionează să adopte măsuri ecologice şi au enumerat printre obiectivele lor principale crearea de zone cu emisii reduse şi de noi spaţii verzi, potrivit sondajului realizat de Eurocities, o reţea care reprezintă peste 200 de oraşe din 38 de ţări.

Mai mult de un sfert dintre aceştia au declarat că ameninţările climatice reprezintă o provocare majoră pentru oraşele lor, adăugând că lucrează în mod activ la măsuri de atenuare a fenomenelor meteorologice extreme şi de atingere a unor obiective ambiţioase de neutralitate climatică, potrivit POLITICO.

"Angajamentul ferm al primarilor faţă de acţiunile în domeniul climei vine în contrast cu o tendinţă îngrijorătoare pe care o observăm în prezent în rândul politicienilor naţionali şi europeni, mulţi dintre aceştia îndepărtându-se de angajamentul lor faţă de o Europă neutră din punct de vedere climatic", a declarat secretarul general al Eurocities, André Sobczak.

De asemenea, aproximativ 23 % dintre primari au menţionat mobilitatea urbană durabilă ca obiectiv principal, o parte dintre ei afirmând că doresc să extindă reţelele de metrou şi de tramvai şi să ecologizeze liniile de autobuz municipale.

Primarii şi-au exprimat, de asemenea, frustrarea că nu dispun de fondurile necesare pentru a accelera tranziţia energetică a oraşelor şi pentru a eficientiza din punct de vedere energetic ansamblul clădirilor şi au solicitat un dialog mai direct între oraşe şi UE pentru a facilita accesul la fonduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici