Sorin Blejnar, fostul şef ANAF, pierde lupta cu DNA şi RĂMÂNE în arest preventiv. Curtea de Apel a admis contestaţia procurorilor

Curtea de Apel Bucureşti a admis,joi, contestaţia formulată de procurori la decizia Tribunalului Bucureşti de a-l cerceta pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, sub control judiciar, astfel că acesta rămâne în arest preventiv, decizia fiind definitivă.

1058 afișări
Imaginea articolului Sorin Blejnar, fostul şef ANAF, pierde lupta cu DNA şi RĂMÂNE în arest preventiv. Curtea de Apel a admis contestaţia procurorilor

Sorin Blejnar, fostul şef ANAF, pierde lupta cu DNA şi RĂMÂNE în arest preventiv. Curtea de Apel a admis contestaţia procurorilor

"În baza art.205 Cpp, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 02.03.2017 a Tribunalului Bucureşti-Secţia I Penală dată în dosarul nr.45798/3/2016/a1.6. Desfiinţează în parte încheierea atacată şi, rejudecând: Înlătură dispoziţiile referitoare la aplicarea art.242 al.2 Cpp şi art.215 al.1,2 şi 3 Cpp, precum şi dispoziţia referitoare la punerea în libertate a inculpatului Blejnar Sorin. În baza art.207 al.4 şi 6 Cpp, menţine măsura arestării preventive, luată faţă de inculpatul Blejnar Sorin", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, care este definitivă.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată, pe 16 decembrie 2016, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA Ploieşti în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menţionată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri", potrivit DNA.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Sorin Blejnar că, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, alături de celălalt funcţionar implicat, au primit 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantomă” controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

Lui Sorin Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici