Sorin Cîmpeanu se declară mulţumit de bugetul Educaţiei, „în condiţiile date”

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu se declară mulţumit de bugetul Educaţiei, „în condiţiile date”: „Avem pentru prima oară cea mai semnificativă creştere a costului standard pe elev”.

237 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu se declară mulţumit de bugetul Educaţiei, „în condiţiile date”

Sorin Cîmpeanu se declară mulţumit de bugetul Educaţiei, „în condiţiile date”

Întrebat vineri dacă este mulţumit de bugetul pe care l-a primit, ministrul Educaţiei a răspuns „pentru condiţiile date, da”.

Conform ministrului, s-a respectat solicitarea pe care a făcut-o de la bun început, aceea ca bugetul global al educaţiei să fie mai mare, în valoare absolută, decât execuţia pe anul 2020.

„Da, pentru că bugetul educaţiei în ansamblul său cuprinde pentru prima oară de la bugetul de stat burse acordate elevilor - 536 de milioane de lei faţă de 270 de milioane anul trecut -. Diferenţa e esenţială fiindcă cele 270 de milioane de anul trecut au fost constituite prin contribuţia exclusivă a autorităţilor locale, acum aceşti bani vin de la bugetul de stat, pentru că avem pentru prima oară cea mai semnificativă creştere a costului standard pe elev - componenta destinată cheltuielilor materiale - o creştere de 25%. Şi pentru că elevii au, iarăşi pentru prima dată, acces nelimitat cu gratuitate totală la orice formă de transport. Da, sunt mulţumit cu ceea ce s-a realizat în condiţiile extrem de dificile din perspectiva construcţiei bugetului de anul acesta”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educaţiei urmează să primească, potrivit proiectului de buget, 28,5 miliarde de lei, cu 0,81% în plus faţă de anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici