Sorin Oprescu: Am început mutarea Primăriei în noul sediu

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, luni, că a început mutarea serviciilor municipalităţii în noul sediu de pe Splaiul Independenţei, primele birouri fiind arhivele.

80 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu: Am început mutarea Primăriei în noul sediu

Actualul sediu al Primăriei va fi supus unor lucrări de consolidare (Imagine: Mediafax Foto)

"Arhivele se mută deja pentru că dau o deosebită atenţie acestor servicii, urmând ca următoarele să fie serviciile uşoare, care nu interacţionează în mod direct cu cetăţenii şi, în ultimă fază, birourile la care cetăţenii au acces direct", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit edilului Capitalei, mutarea serviciilor care nu interacţionează direct cu cetăţenii va debuta la începutul primăverii.

Întrebat dacă în noul sediu va fi mutată şi Prefectura Bucureşti, instituţie care, în prezent are acelaşi sediu cu Primăria Capitalei, Oprescu a răspuns: "Nu am căzut la înţelegere cu prefectul".

Consilierii generali au aprobat, în 22 octombrie, închirierea unui nou sediu, pe Splaiul Independenţei, în care aparatul municipalităţii şi CGMB să se mute pe perioada consolidării actualului sediu, PMB urmând să plătească pentru aproape 13.000 de metri pătraţi o chirie de aproximativ 2,7 milioane euro pe an.

Contractul de închiriere a noului sediu are prevăzută reglementarea ca, după încheierea perioadei de închiriere, municipalitatea să poată cumpăra clădirea.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii municipali, închirierea noului sediu din Splaiul Independenţei nr. 291-293, Sector 6, este necesară pentru mutarea temporară a aparatului Primăriei Capitalei, precum şi a membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe perioada consolidării imobilului din Bulevardul Regina Elisabeta nr 47.

Potrivit documentului, imobilul aparţine societăţii Iliotomi Grup SRL, cu sediul în sectorul 6 al Capitalei, firmă al cărei administrator este Antonios Tsesmetzis.

Contractul de închiriere va fi semnat pe o perioadă de trei ani, cu posibilităţi de prelungire, iar municipalitatea va plăti 17,84 euro pe lună pentru fiecare metru pătrat închiriat. Din cei peste 13.000 de metri pătraţi pe care-i are clădirea, vor fi închiriaţi 12.556,34 metri pătraţi, rezultând aproximativ 2,7 milioane de euro pe an.

Conform contractului de închiriere, municipalitatea va trebui să plătească, pe lângă chirie, cheltuielile cu serviciile şi utilităţile, cele privind salubrizarea, precum şi impozitele şi taxele pe partea de clădire închiriată.

De asemenea, chiria ar putea fi majorată cu valoarea indicelui preţurilor de consum, prima indexare fiind trecută în contract la data de 1 ianuarie 2010. Chiria va fi facturată fără TVA, aceasta urmând să fie plătită în primele zece zile ale fiecărei luni, pentru luna precedentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici