Sorina Pintea anunţă controale în toate maternităţile din ţară. Data la care acestea vor începe

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi, că a semnat ordinul prin care se vor declanşa controale privind infecţiile nosocomiale în toate maternităţile din ţară, precizând că verificările vor începe, cel mai probabil, din 15 ianuarie.

416 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea anunţă controale în toate maternităţile din ţară. Data la care acestea vor începe

Sorina Pintea anunţă controale în toate maternităţile din ţară din 15 ianuarie: Am semnat ordinul

"Am semnat ordinul prin care se declanşează control la maternităţile din toată ţara. Am semnat ordinul, vor începe (controalele -n.r.) probabil din 15 ianuarie", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat, în decembrie, că în urma controlului desfăşurat de Direcţia de Sănătate Publică la Maternitatea Giuleşti s-a constat că 27 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti, din 330 testaţi, sunt purtători sănătoşi ai stafilococului auriu.

De asemenea, 45 de bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost infectaţi cu bacteria stafilococ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici