Sorina Pintea, despre proiectul privind introducerea canabisului medicinal: Nu pot fi în totalitate de acord

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a spus că, în ceea ce priveşte proiectul pentru introducerea canabisului medicinal, nu poate fi în totalitate de acord, întrucât e vorba de două componente, THC, utilizată în scop „entertainment” şi cancanabidiolul, iar ministerul girează „doar ce e foarte sigur”.

545 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea, despre proiectul privind introducerea canabisului medicinal: Nu pot fi în totalitate de acord

Sorina Pintea, despre proiectul privind introducerea canabisului medicinal: Nu pot fi în totalitate de acord

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a declarat, miercuri, că în ceea ce priveşte proiectul pentru introducerea canabisului nu poate fi total de acord, întrucât ministerul Sănătătăţii nu girează decât ceea ce e foarte sigur pentru pacient.

„Am văzut acest proiect şi nu pot fi în totalitate de acord. Noi avem un grup de lucru la Ministerul Sănătăţii care s-a întâlnit o dată oficial, dar şi neoficial cu cei din comisiile de specialitate.Urmează în următoarele două săptămâni să mai fie o întâlnire cu documentele pe care le-am procurat, inclusiv din străinătate. Din punctul nostru de vedere şi al specialiştilor, există două componentecare sunt în discuţie teoretic: este acel THC catre poate fi folosit şi în zona de entertainment şi canabidiolul. Studii de specialitate statuate în UE există pentru canabidiol ori Ministerul Sănătăţii nu poate să gireze altceva decât ceea ce este foarte sigur pentru pacient”, a spus Pintea.

Ea a spus că în opinia sa nu e e nevoie de o lege a canabisului.

„Am văzut proiectul societăţii civile , nu pot fi în totalitate de acord. Nu este nevoie de o lege a canabisului, o agenţie naţională a canabisului care să mai consume încă resurse. Introducerea canabisului medicinal presupune modificarea unei hotărâri de guvern şi a unei ordin de ministru”, informează ministrul.

Sorina Pintea a spu că nu poate fi de acord cu punctul din proiect în care este menţionat faptul că substanţa poate fi prescrisă de oricine. „Nici vorbă, există specialişti, există reguli foarte clare pe care trebuie să le urmărim astfel încât să ne atingem scopul. Canabisul medicinal, canabisul să fie folosit doar în scop medicinal în acest moment”, completează ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici