Soţ şi soţie din Vaslui, dar şi copiii lor, audiaţi pentru trafic de substanţe cu efecte psihoactive

Biroul Teritorial al DIICOT Vaslui audiază şapte persoane - soţ, soţie şi cinci copii ai lor -, întreaga familie fiind acuzată că a format o grupare infracţională care se ocupa de vânzarea unor substanţe cu efecte psihoactive în municipiul Bârlad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

266 afișări
Imaginea articolului Soţ şi soţie din Vaslui, dar şi copiii lor, audiaţi pentru trafic de substanţe cu efecte psihoactive

Soţ şi soţie din Vaslui, dar şi copiii lor, audiaţi pentru trafic de substanţe cu efecte psihoactive (Imagine: Diana Iurkiewicz/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DIICOT, procurorii Biroului Teritorial Vaslui şi poliţiştii au destructurat o grupare infracţională organizată care a acţionat pe raza municipiului Bârlad, începând cu anul 2014 şi până în prezent, specializat în "efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive".

Astfel, gruparea, formată din părinţi şi copiii lor, dintre care trei majori şi doi minori, este acuzată că a vândut, începând din canul 2014 şi până în prezent, substanţe cu efecte psihoactive în municipiul Bârlad.

Procurorii susţin că cei şase au vândut substanţele cu efecte psihoactive atât în mod direct, cât şi indirect, prin determinarea altor patru minori din aceeaşi familie, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, să comercializeze astfel de substanţe.

La percheziţia făcut în casa familiei anchetatorii au găsit un plic cu materie vegetală, precum şi aproximativ 20 de grame de substanţă posibil cu efecte psihoactive. Totodată , în urma percheziţiei a fost ridicată suma de 2.770 lei şi 500 de euro, sumă provenită din vânzarea substanţelor.

Procurorii au pus în executare şapte mandate de aducere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici