Spania: Doi copii români, dispăruţi dintr-un centru pentru minori

Doi copii români din localitatea spaniolă San Juan Bautista (Extremadura, vest), în vârstă de şase şi respectiv 11 ani, rude cu o fetiţă care a murit în urma relelor tratamente aplicate de părinţi, au dispărut din centrul pentru minori unde fuseseră plasaţi.

3 afișări
Imaginea articolului Spania: Doi copii români, dispăruţi dintr-un centru pentru minori

Mama fetiței decedate, în timp ce este reținută de poliție - Foto: EFE

Potrivit El Mundo în ediţia electronică, minorii sunt fraţi cu tatăl fetiţei românce moartă săptămâna aceasta, în urma relelor tratamente la care a fost supusă. Părinţii ei rămân în arest, după un ordin emis de judecătorul care anchetează moartea minorei, al cărui cadavru prezenta numeroase răni şi hematoame.

Potrivit primelor informaţii, se pare că mama celor doi copii i-ar fi răpit pe aceştia, în timp ce ei se plimbau cu o rudă. Ea nu avea dreptul să se apropie de ei, deoarece primise un ordin judecătoresc în acest sens. Potrivit acestei ipoteze, femeia de 34 de ani, de origine română, ar fi dispărut fără urmă, împreună cu cei doi minori.

Poliţia este în căutarea celor trei persoane. Căutările se desfăşoară în regiunea Extremadura, precum şi în provinciile Huelva, Cordoba şi Sevilla. Fotografii ale copiilor au fost împărţite în comisariate şi secţii ale Gărzii Civile.

Administraţia din Extremadura a precizat însă că nu femeia este responsabilă pentru dispariţia minorilor, ci că aceştia "au decis să plece singuri". "În nici un caz nu este vorba de o răpire comisă de vreo rudă, ci de faptul că minorii, din motive necunoscute care se vor clarifica la finalul anchetei, au decis să plece, în prezent aflându-se într-un loc necunoscut", se arată în comunicatul Adunării provinciale, citat de agenţia EFE.

În luna iulie, femeia avusese grijă şi de cele două nepoţele ale sale, în vârstă de un an şi jumătate şi respectiv trei ani. Părinţii minorelor plecaseră la cules de fructe la Huelva şi Sevilla. Ambii au recunoscut că nu puteau avea grijă de fetiţele lor şi au decis să le lase în grija bunicii din partea tatălui, în localitatea Siruela (Bajadoz). Ei au fost arestaţi în localitatea Talarrubias, fiind bănuiţi de rele tratamente, după moartea fiicei lor în vârstă de trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici