Spania: Minorii români vor fi repatriaţi şi preluaţi de familii sau centre speciale

Minorii români neînsoţiţi pe teritoriul Spaniei vor fi identificaţi cu ajutorul autorităţilor locale şi repatriaţi, administraţia de la Bucureşti având obligaţia de identifica familia sau serviciile de protecţie a copilului care să îi preia în îngrijire.

2 afișări
Imaginea articolului Spania: Minorii români vor fi repatriaţi şi preluaţi de familii sau centre speciale

Spania: Minorii români vor fi repatriaţi şi preluaţi de familii sau centre speciale

Autorităţile spaniole vor identifica minorii români neînsoţiţi, le vor acorda sprijin imediat, vor informa administraţia de la Bucureşti cu privire la situaţia copiilor şi vor întocmi documentaţia pe baza căreia va fi luată decizia de repatriere, conform unui acord încheiat între cele două ţări privind cooperarea în domeniul protecţiei minorilor, aprobat, marţi, de Guvern.

Partea română se va sesiza din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni ce ar rezulta din datele transmise de partea spaniolă, efectuând cercetări pentru a determina cauzele sau persoanele care au contribuit la astfel de acte.

Măsurile cuprinse în protocol vor fi monitorizate de un comitet format din câte opt specialişti români şi spanioli. Din partea română vor fi desemnaţi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Ministerului Public, consulatului României la Madrid, precum şi ai oricăror altor entităţi sau instituţii care pot avea legătură cu activităţile specifice ce urmează a fi desfăşurate.

Partea spaniolă va fi reprezentată de specialişti din Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării, Ministerul Muncii şi Problemelor Sociale, Direcţia Generală de Poliţie şi Garda Civilă, Ministerul Public, precum şi ai comunităţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici