Specialişti în HR estimează creşterea cu 30 la sută a numărului de angajaţi în 2015

Specialişti în HR estimează că numărul angajaţilor ar putea creşte cu până la 30 la sută, în 2015, având în vedere că o treime dintre companii dispun de bugete mai mari pentru salarii în acest an, se arată într-o analiză a unui site de recrutare.

212 afișări
Imaginea articolului Specialişti în HR estimează creşterea cu 30 la sută a numărului de angajaţi în 2015

Specialişti în HR estimează creşterea cu 30 la sută a numărului de angajaţi în 2015 (imagine: Shutterstock)

Statisticile eJobs indică faptul că piaţa locurilor de muncă şi-a schimbat tendinţele încă de la jumătatea anului 2013, cererea de recrutare din partea companiilor crescând constant şi accelerându-se vizibil pe parcursul anului trecut, când numărul joburilor disponibile online a crescut cu 43 la sută, atingând cel mai înalt nivel de după 2008, anul de vârf al pieţei.

Specialiştii spun că interesul crescut al companiilor pentru procesul de recrutare reprezintă o premisă solidă de creştere economică şi, dacă la începutul lui 2012 companiile erau reticente în a lansa noi proiecte de recrutare, în perioada 2013-2014 a fost o creştere semnificativă a pieţei muncii.

"În termeni macro-economici, vorbim despre o reducere a ratei şomajului de la 5,6 la sută în decembrie 2012, la 5,29 la sută în decembrie 2014, altfel spus despre o creştere a ratei de ocupare a forţei de muncă, în tot acest interval. În termeni calitativi, una dintre categoriile cele mai afectate de şomaj - tinerii sub 25 ani, studenţi sau proaspăt absolvenţi - a beneficiat de un număr mai mare de oportunităţi de angajare", arată specialiştii.

O statistică realizată de site-ul de recrutare citat a arătat că, la începutul anului 2015, aproximativ 40 la sută din totalul ofertelor de angajare erau adresate şi studenţilor sau absolvenţilor aflaţi la început de carieră.

Estimările specialiştilor HR indică faptul că trendul pozitiv al pieţei va continua şi în acest an, fiind anticipată o creştere a numărului de angajaţi cu 30 la sută.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici